Florin Cîțu anunță majorarea alocațiilor pentru copii de la 1 august, urmând ca la 1 ianuarie să urmeze o altă creștere.

Florin Cîțu a declarat luni, la Realitatea PLUS, că, în opinia sa, legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii este una populistă și neconstituțională, care a fost aprobată după ce a fost aprobat bugetul pentru 2020 și trecută prin Parlament fără sursă de finanțare.

”Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a spus Cîțu, citat de Mediafax.

Acesta a subliniat că trebuie luat în calcul și contextul economic prin care trece economia globală, efortul făcut de Guvern fiind imens, deoarece sunt companii care s-au închis iar veniturile la buget scad.

În ceea ce privește pensiile, Florin Cîţu a precizat că o decizie privind procentul de majorare de la 1 septembrie va fi luată la rectificarea bugetară de la jumătatea lunii august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here