Caută
Close this search box.

Cîţu crede că premierul Orban va mări pensiile cu mai mult de 10%

florin cîţu

Ministerul Finanțelor a propus a majorare a pensiilor cu 10%, a spus ministrul Cîțu, apreciind că există posibilitatea ca premierul Ludovic Orban să decidă pentru un procent și mai mare.

„Rămânem la scenariul propus de Ministerul Finanţelor, respectiv o creștere a pensiilor cu 10%. Dar bineînţeles, fiind vorba despre o decizie politică, s-ar putea ca premierul să decidă în final ca aceast procent să fie și mai mare.

Sigur, nu va putea să fie o creștere de 40%, dar s-ar putea ca premierul să decidă un procent mai mare față de propunerea Ministerului. Eu sunt sunt sigur că nu va fi o decizie care să pună în pericol bugetul, nici pentru anul acesta, nici pentru anii viitori. Poate două – trei puncte procentuale în plus, faţă de ce vine de la Ministerul de Finanţe”, a spus Cîțu.

Oficialul a mai adăugat că nici o altă țară nu și-a mai îngreunat bugetul precum a făcut-o România.

„Este un efort important pe care îl face acest guvern, în contextul economic global pe care îl vedem astăzi şi eu nu ştiu dacă mai există alte guverne care să crească cheltuielile permanente, dar bineînţeles, toate guvernele fac lucruri pe care le-am făcut şi noi: am dat ajutor de şomaj tehnic, ajutoare temporare (…) Este vorba de creșterea cheltuielilor permanente, care se vor vedea în bugetele viitoare şi nu cred că există astăzi vreun guvern în lume care să crească cheltuielile permanente”, a comentat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri