Caută
Close this search box.

Codrin Ştefănescu prevesteşte apocalipsa PSD: „Se va alege praful de noi!”

codrin ştefănescu

Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, reacţionează violent după ce Parlamentul a decis, inclusiv cu votul PSD, că firmele cu acţionari ascunşi să nu mai poate obţine contracte pe bani publici.

„PNL i-a cerut public lui Ciolacu să ‘se rupă de Liviu Dragnea’! Cererea a fost făcută pe un ton categoric şi a sunat a ordin! Iar Ciolacu a zis ‘sa trăiţi, servesc patria’! Şi de acum, toate cele asumate în programul nostru de guvernare şi votate de milioane de romani, vor fi anulate!

Aşa au apărut aberaţiile cu anularea cotei unice, desfiinţarea Secţiei Speciale, legea imbecilă cu acţiunile la purtător, susţinerea anti-romaneasca a stării de alertă pe termen infinit. PSD a fost acaparat de nişte băieţi, Ciolacu este reprezentantul şi servul lor oficial!

Iar voi, dragi colegi muţi şi speriaţi din PSD, vă meritaţi soarta! Eu îl voi susţine pe Eugen Teodorovici în speranţa că ne vom recupera partidul. Sau se va alege praful de noi pe mâna voastră! Decideţi voi!”, a scris Ştefănescu pe Facebook.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o propunere legislativă privind excluderea din procedura achiziţiilor publice a oricărui operator economic, organizat ca societate pe acţiuni, al cărui capital social este reprezentat prin acţiuni la purtător, care nu face dovada identităţii beneficiarilor reali ai acestora.

S-au înregistrat 275 voturi ”pentru” şi 3 abţineri.

Proiectul completează Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, în sensul că societăţile comerciale care au decis să aibă un acţionariat netransparent să nu poată participa la procedurile de achiziţie publică, respectiv excluderea din procedură de atribuire a oricărui operator economic organizat ca societate pe acţiuni la purtător.

„În vederea respectării principiilor transparenţei şi tratamentului egal, autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, iar operatorul economic are obligaţia de a comunica datele de identificare a deţinătorilor/beneficiarilor reali ai acţiunilor la purtător, în situaţia în care forma de organizare a operatorului economic ofertant/candidat, terţ susţinător sau subcontractant la procedură este de societate pe acţiuni, cu capital social reprezentat prin acţiuni la purtător”, prevede proiectul.

Potrivit textului adoptat, reprezentantul legal al operatorului economic depune o declaraţie pe propria răspundere cu privire la deţinătorii/beneficiarii reali ai acţiunilor la purtător, sub sancţiunile prevăzute de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Cazurile în care ofertantul individual/ofertantul asociat/candidatul/subcontractantul propus/terţul susţinător organizat ca societate pe acţiuni cu capital social reprezentat prin acţiuni la purtător nu respecta aceste prevederi reprezintă situaţii potenţial generatoare de conflict de interese, au decis deputaţii.

„Autoritatea contractantă este obligată să excludă din procedură de atribuire orice operator economic, organizat ca societate pe acţiuni, al cărui capital social este reprezentat prin acţiuni la purtător şi care nu face dovada identităţii deţinătorilor/beneficiarilor reali ai acţiunilor la purtător”, mai prevede proiectul.

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, a afirmat, în plen, că prin această lege, situaţia firmei Tel Drum, care îl avea acţionar ascuns pe Liviu Dragnea şi semnă contracte de finanţare cu Consiliul Judeţean condus la acea vrem tot de Liviu Dragnea, nu va se va mai repeta.

„Parlamentul României a adoptat legea Roman, prin care punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăţi din bani publici. Practic, Liviu Dragnea, în calitate de Preşedinte al CJ Teleorman semna că ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase către SC Tel Drum, al cărui acţionar ascuns era direct sau prin intermediari”, a transmis Roman.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri