Caută
Close this search box.

Concedieri masive la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte

cos târgovişte

O concediere colectivă a fost anunțată la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, unul dintre principalii producători de produse din oţel din România. Aproape 1.200 de salariați sunt în pericol de a-și pierde locul de muncă. 

Sindicatul Valahia anunţă, joi, pe pagina de Facebook, că a primit o notificare de la conducerea COS Târgovişte cu privire la încetarea producţiei pe termen nedefinit şi că se va face concedierea colectivă care va viza aproximativ 1.200 de angajaţi, dar nu se precizează data de la care se vor face aceste concedieri.

Sindicatele au mai fost anunţate despre imposibilitatea continuării producţiei în lipsa capitalului de lucru, precum şi de necesitatea de a nu creşte datoriile provenite din activitatea curentă şi epuizarea resurselor financiare din care s-ar fi putut asigura plata indemnizaţiilor de şomaj tehnic.

În luna februarie 2013 pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Asta după ce, tot în luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.

Tot în 2013 Mechel a anunţat că, la Târgovişte, se revine la denumirea de Combinatul de Oţeluri Speciale.

În ianuarie 2020, profit.ro scria că o firmă înființată în iulie anul trecut în România, controlată de o companie financiară din Polonia cu puternice legături în China, se află din toamna lui 2019 în proces de achiziție a activelor industriale funcționale ale mai multor combinate metalurgice românești aflate în insolvență sau chiar faliment, care au fost deținute anterior de grupul rus Mechel. Printre acestea se afla și COS Târgoviște, numai că în aprilie 2020 sindicatul Valahia anunța că preluarea companiei a fost abandonată de investitor din cauza pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri