Caută
Close this search box.

Consilierul preşedintelui Trump pentru Afaceri Europene şi Ruse, dat afară

donald trump

Consilierul lui Donald Trump, responsabil pentru relaţiile cu Europa şi Rusia, a fost dat afară.

Tom Williams, consilier al preşedintelui american pentru Afaceri Europene şi Ruse, va fi înlocuit. Este a patra persoană care părăseşte această funcţie în ultimii trei ani, informează site-ul de ştiri Axios.com, potrivit Mediafax.

Williams, director interimar pentru Afaceri Europene şi Ruse în cadrul Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională din SUA, va reveni la Departamentul Apărării. Anunţul a fost făcut de Robert O’Brien, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională.

„După doi ani de activitate în Consiliul pentru Securitate Naţională, Tom Williams revine la Pentagon (…)”, a declarat O’Brien.

Williams este al patrulea consilier prezidenţial pentru Afaceri Europene şi Ruse care părăseşte această funcţie în ultimii trei ani. Doi dintre predecesorii săi responsabili de relaţiile cu Rusia, Fiona Hill şi Tim Morrison, au depus mărturie în cadrul procedurii Camerei Reprezentanţilor pentru demiterea preşedintelui Donald Trump din cauza presiunilor exercitate asupra Ucrainei. La rândul său, Andrew Peek a fost trimis în concendiu în ianuarie pentru evaluarea profilului de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri