Caută
Close this search box.

Copii cu COVID, la o grădiniţă privată din Iași, deținută de un politician

„Pe data de 27 iunie a fost confirmat cu noul coronavirus un copil înscris la o grădiniţă particulară cu program prelungit din municipiul Iaşi. Acesta este contact direct cu un caz confirmat din familie şi, având în vedere apariţia unor uşoare simptome, a fost testat şi confirmat ulterior cu COVID-19”, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, într-un comunicat de presă.

De asemenea, în acest caz toţi contacţii direcţi – copii, părinţi şi personal educativ – au fost izolaţi la domiciliu. Este vorba de toții preșcolarii și angajații acestei unități private de învățământ, mai arată Direcția de Sănătate Publică Iași.

„În urma apariţiei simptomelor la un alt copil înscris la aceeaşi unitate de învăţământ preşcolar, conform metodologiei a fost efectuată testarea acestuia. În cursul serii trecute, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Ambii copii sunt internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase `Sfânta Parascheva` Iaşi, iar starea de sănătate este bună. În unitatea de învăţământ preşcolar au fost efectuate operaţiuni de igienizare şi acestea vor fi efectuate şi în perioada următoare”, conform sursei citate.

Cazurile de COVID-19 în rândul copiilor s-au înregistrat la grădiniţa privată „Prinţesa Anastasia” din zona Fortus, Iaşi. Grădinița este administrată de consilierul local PSD Daniela Iuliana Tăutu, potrivit bzi.ro.

Unitatea privată s-a ales cu retragerea autorizaţiei de funcţionare, la decizia Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri