Caută
Close this search box.

Cristian Presură, fizician: „Oooof, la 1.000 de cazuri pe zi începe ruleta rusească”

cristian presură

Cristian Presură, fizician şi cercetător roman, anunţa că odată cu apariţia a peste o mie de cazuri de infectări pe zi în România se declanşează ruleta rusească. „Dacă numărul creşte, impactul din jur este de neevitat: ruleta rusească nu glumeşte”, arata Presură.

„Oooof, la 1000 cazuri pe zi începe ‘ruleta ruseasca’: unul din 20 de cazuri este fatal (nu intru în detalii de vârstă). Nimeni, nici cei din piaţa Victoriei, nu vor să joace aşa ceva. Andreea Esca este doar una dintre pesoanele publice care spune povestea, vor apare din ce în ce mai multe.

Motivul esta ca, până acum, erau puţine cazuri relativ la întreaga populaţie. 1000 de infecţii pe zi este maximul pe care l-a avut Olanda la începutul crizei, atunci când a fost şocul şi s-au luat măsuri dure. Una dintre ele a fost izolarea completă a caselor de bătrâni. Primul ministru a fost criticat pentru că nu a vrut să încalce regula iar mama lui a murit (de moarte naturală) fără să o viziteze. A fost criticat rău în mediul românesc, dar măsurile au dat atunci roade.

1000 de infecţii pe zi înseamnă zeci de decese zilnice, iar dacă numărul creşte, impactul din jur este de neevitat: ruleta rusească nu glumeşte. Nu am ce să adaug, sunt supărat în special pe cei care minimalizează impactul virusului şi ignora sfaturile organizaţiei mondiale a sănătăţii, închipuindu-şi că ei vor să manipuleze cine ştie ce.

Dacă spre iarna situaţia va exploda în România şi va rămâne stabilă în vest veţi vedea o altă conspiraţie: occidentalii vor noul vaccin doar pentru ei, nu le pasă de noi, care avem mai multe cazuri! Uită că fiecare guvern are prima prioritate protejarea propriilor cetăţeni. În plus, uita că atunci când cetăţenii sabotează cele mai elementare norme de protecţie, ce va spune guvernul când va negocia vaccinul pe baza numărului ridicat de cazuri, scăpate de sub control?”, a scris Presură.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat încă 994 de cazuri de coronavirus, anunţa Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, au fost şi 36 de decese. Au fost efectuate 17.204 de teste. Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere. Până astăzi, 2.074 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri