Caută
Close this search box.

Cum îi dădea Cristian Rizea, fost deputat PSD, lui Iosif Buble, 1.000 de lei/lună peşcheş

cristian rizea

Cristian Rizea, fost deputat PSD, afirmă că îl plătea pe Iosif Buble, proprietarul site-ului stiripesurse.ro, cu 1.000 de lei pe lună, „fără factură, fără chitanţă”. El susţine că Buble încasează astfel de sume de la aproximativ 100 de parlamentari.

Rizea afirma că îl plătea pe Iosif Buble, proprietarul site-ului stiripesurse.ro, cu 1.000 de lei pe lună, „fără factură, fără chitanţă”. El susţine că Buble încasează astfel de sume de la aproximativ 100 de parlamentari.

Într-un text postat pe site-ul sau, în care scrie despre Dana Budeanu, Rizea mai afirmă că site-ul stiripesurse.ro ar fi deţinut în realitatea de Gabriela Firea şi Florentin Pandele. Budeanu, a cărei prietenie cu Firea este de notorietate, publică zilnic pe acest site un aşa-zis „Verdict politic” în care îi atacă pe adversarii PSD şi ai Gabrielei Firea.

„În sfârşit am aflat cum ai ajuns să-ţi faci tu ‘Verdictul’ la acest site de ştiri politice. De ce nu ne spui că de fapt site-ul ‘Stiri pe surs’ este în realitate proprietatea cuplului Firea-Pandele, ziaristul Iosif Buble rămânând doar cu numele pentru a gestiona în continuare spăgile pe care şi le ia de la politicienii care vor să apară şi ei acolo cu un comunicat de presa sau cu o declaraţie politică ?!

Aşa cum făcea şi cu mine Iosif Buble, zis Ioska pentru ‘platitori’, căruia îi dădeam lunar 1000 ron, pentru mediatizarea acţiunilor mele politice în cei 8 ani de zile ca parlamentar ! Totul fără factura, fără chitanţă, Buble încasând banii cash aşa cum face şi azi de la aproximativ cei 100 de parlamentari clienţi stabili pe care-i are !

Vedeţi ce bine e să fii ziarist acreditat la Parlament ? La un calcul sumar Iosif Buble câştiga în jur de 20.000 eur cash bani neimpozabili ,majoritatea dintre parlamentari plătind acest ‘abonament’ în ziua când îşi încasează salariul şi suma forfetară de la casieria Parlamentului! Din acest motiv pe acest site ‘Stiri pe surse’ nu o să vedeţi niciodată vreun capitol din ‘Spovedania Lui Rizea’ sau detalii care să-i deranjeze pe Şmecherii care conduc din umbră România!”, a scris Rizea pe spovedanialuirizea.com.

Iosif Buble este soţul deputatului PSD Diana Tuşa, care coordonează strategia de comunicare a PSD.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat definitiv la 4 ani şi opt luni de închisoare pentru trafic de influenţa şi spălare de bani, a scos o carte, ”Spovedania lui Rizea”, în care acuză mai mulţi oameni de afaceri, politicieni, jurnalişti sau ofiţeri din servicii că sunt organizaţi în grupuri infracţionale care au jefuit România.

”Ce nu ştiţi voi , este că în mai 2016 cei care au hotărât cele 6 candidaturi pentru sectoare au fost Dragnea şi Coldea , pe vremea aceea foarte buni prieteni, aceştia dându-şi girul şi pentru Gabriela Firea! Domnule Coldea care a fost preţul primit în noaptea alegerilor când aţi decis împreună cu Dragnea, să-l daţi câştigător pe Dan Tudorache ? Poate unii îşi mai amintesc că la sectorul 1 rezultatul s-a decis în dimineaţa zilei următoare la o diferenţă foarte foarte mică iar ‘connaisseurii’ ştiu ce spun…. Acolo de fapt câştigase Clotilde Armând de la USR … ”, scrie Rizea în cartea sa.

El a scris şi despre petrecerile de la Monaco ale lui Călin Popescu Tăriceanu.

Mi-aduc aminte că în 2008 Dan Andronic şi-a organizat chiar nunta acolo ,nas fiindu-i miliardarul Nicolae Dumitru ( Niro ) ! Atunci i-am văzut întâmplător pe o parte dintre invitaţii săi bălăcindu-se în piscina de la Monte Carlo Beach printre care Calin Popescu Tariceanu ( premier în funcţie în acel moment) însoţit şi de SPP , Bogdan Olteanu ,Cristian David şi Vlad Moisescu . Aceştia roiau în jurul lui Tariceanu atât la Guvern cât şi în timpul liber VĂMUIND toate combinaţiile care apăreau cu bani publici ! Alături de ei şi un om de afaceri discret dar foarte apropiat de Calin Popescu Tariceanu şi de interesele sale imobiliare şi financiare ,pe numele sau Lucian Mateescu foarte bun prieten şi cu Dan Andronic, dovada chiar dosarul de retrocedări în care au fost implicaţi!

Deloc întâmplător pe Lucian Mateescu îl regăsim chiar în cercul de afaceri al celebrului Gigi Iaciu,unde printre altele, se implicase foarte tare în listarea la Bursa a companiei IMPACT ! Aflaţi în prim planul politicii în acea perioadă , Bogdan Olteanu , Cristian David şi Vlad Moisescu îşi amenajaseră în birourile de la Palatul Victoria în perioada 2005-2008 când toţi 3 aveau calitatea de miniştri ( Bogdan Olteanu preluând în 2006 şefia Camerei Deputaţilor ) chiar un teren de minigolf , că deh ajunseseră şi ei Barosani şi văzuseră multe filme americane …

Calin Popescu Tariceanu era deja un obişnuit al Coastei de Azur, el revenind şi în vara lui 2011 alături de Dinu Patriciu şi Sorin Roşca Stănescu pentru o croazieră cu fabulosul yacht de 60 metri pe care Patriciu şi-l achiziţionase şi tocmai îl lansase la apă preluându-l de la Ancona din Italia acolo unde fusese construit ! Mi-aduc aminte că i-au impresionat pe toţi cei prezenţi când au ancorat yachtul botezat Darlings Danama în apropierea restaurantului Paloma Beach de unde au fost preluaţi cu un tender ( ambarcaţiune mică ) de personalul restaurantului aflat în celebra locaţie din Cap Ferrat !”, a mai scris Rizea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri