Ministrul Mediului, Costel Alexe, deţine un complex impresionant în apropierea Iaşiului, aflat în plin proces de modernizare, cu investitiţii de sute de mii de euro, scrie comisarul.ro.

„Ferma secretă a ministrului Costel Alexe. La 25 de kilometri de Iași, în satul Sculeni, liberalul Alexe, prin firma soției, deține un domeniu impresionant: 3,8 hectare de teren și 1.697 mp suprafață construită la sol. Cu conac, grajd, saivan și fânar.

În 2015, Corporex, cu unic asociat Raluca Alexe, a cumpărat întregul complex de la Construcții Hidrotehnice (CH) SA în schimbul a doar 42.000 de euro. Cât un apartament cu două camere în Tătărași. CH a fost controlată de deputatul PNL Mihai Lupu, din Constanța, și apoi de către fiica sa. Astfel a ajuns pontul la Costel Alexe, tot parlamentar PNL. Construcții Hidrotehnice a avut contracte de zeci de milioane de lei cu Direcția Regională Iași a Apelor Române.

„Nu vă răspund la nicio întrebare. Plecați”, a spus, arogant, Mihai Alexe, unul dintre frații ministrului. Acum, întreaga proprietate e în plin proces de modernizare, investiția fiind de câteva sute de mii de euro.

Ministrul Alexe a refuzat să răspundă la întrebările legate de sursele de finanțare. Refuzul lui Costel Alexe de a oferi explicații este o formă de sfidare a ieșenilor, cărora, altfel, le cere votul.

Domeniul lui Alexe se întinde pe aproape 4 ha și cuprinde circa 1.500 mp de clădiri reabilitate și multe amenajări conexe – cuști imense pentru păsări exotice, grajduri pentru cai și ponei, locuri de joacă, o viitoare piscină, cort pentru nunți. Sute de mii de euro pe care Costel Alexe nu îi justifică.

Transformări costisitoare într-un timp scurt
Conacul e la stradă, dispus pe trei niveluri. Amprenta la sol este de 211 mp. Are demisol și două etaje. Recent, i-a fost refăcută izolația exterioară, înlocuite geamurile cu tâmplărie PVC și termopan, schimbat tot acoperișul. Încă se mai fac amenajări.

Grajdul, cu o suprafață construită la sol de 932 mp, a trecut printr-o transformare radicală. Dintr-o clădire insalubră, în prag de autodemolare, într-o construcție cochetă, izolată termic, cu geamuri, uși și acoperișul toate noi.

Costel Alexe încă n-a împlinit 37 de ani dar evoluția sa financiară, după două mandate în Parlament, este fulminantă. Și la fel de secretă pe cât de spectaculoasă.

Curtea este pavată cu dale pe sute de metri pătrați. Au mai fost ridicate un cort pentru evenimente, o căsuță cu loc de joacă pentru copii, mai multe adăposturi pentru animale.

Ministrul are cai, ponei, păsări. Pe domeniul de 3,8 hectare se lucrează pe mai multe fronturi. Există câteva cadre metalice, structura unor viitoare căsuțe, probabil din lemn. De altfel, pe teren sunt depozitate mai multe stive de cherestea, dar și de pavele. Toate transformările au fost realizate în ultimii doi ani.

Conacul luat cu doar 42.000 de euro de la Construcții Hidrotehnice SA arăta deplorabil în februarie 2018. Costel Alexe motiva că nu are bani să investească.

În doi ani, Alexe a reușit să transforme construcția care era practic la roșu într-o clădire nou-nouță. Doar această amenajare se ridică la 200.000 de euro

Care este sursa banilor, domnule ministru?
Acest domeniu imobiliar a fost cumpărat prin firma Corporex a Ralucăi Alexe, soția liderului PNL Iași. Cu numai 42.000 de euro. Un chilipir. Proprietatea are patru numere cadastrale, dar a fost achiziționată în urma unei singure tranzacții din 20 octombrie 2015.”

277 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =