Caută
Close this search box.

Darius Vâlcov așteaptă în curând sentințele în două dosare de corupție

darius vâlcov

Tribunalul Dolj a rămas în pronunțare pentru data de 7 iulie 2020, într-unul din dosarele de corupție ale lui Darius Vâlcov, potrivit portalului instanțelor.

Fostul primar al Slatinei este judecat pentru luare de mită, fiind acuzat de DNA că ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. E vorba de contracte pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt. Detalii aici.

Și Tribunalul Gorj a rămas în pronuntare pentru data de 13 iulie 2020, într-un alt dosar de corupție deschis pe numele lui Darius Vâlcov.

Într-un alt dosar, al treilea, Vâlcov a primit 8 ani de detenție efectivă, pe 8 februarie 2018. Un complet de 3 magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a găsit vinovat pentru o mită de 6,2 milioane de lei. Apelul în acest caz a fost suspendat până la o decizie a Curții de Justiție a UE privind obligativitatea respectării de către ÎCCJ a deciziei CCR privind nelegala constituire a completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte.

Sechestrele nu acoperă prejudiicile. Vâlcov este acuzat de un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro şi are sechestru pe bani şi bunuri (printre care 3 lingouri de aur, 172 de tablouri şi piese de mobilier) în valoare de doar 2 milioane de euro.

„Dispune confiscarea de la inculpatul Vâlcov Darius – Bogdan a sumei de 6.200.000 lei. Menţine măsurile asigurătorii luate faţă de inculpatul Vâlcov Darius – Bogdan prin ordonanţele din 27.03.2014, 31.03.2015, 30.04.2015 şi 11.05.2015 emise în dosarul nr. 378/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, până la concurenţa sumei de 6.200.000 lei”, se arată în decizia judecătorilor ICCJ din 8 februarie 2018 prin care Darius Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de detenţie cu executare.

Deşi în acest dosar, Vâlcov este acuzat de DNA de şpăgi şi un prejudiciu de peste 9 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro), instanţa l-a găsit vinovat doar de o pagubă de 6,2 milioane de lei. Potrivit rechizitoriului, numai în acest dosar, Vâlcov are sechestru pe bani şi bunuri de peste 7,2 milioane de lei, printre care 3 lingouri de aur şi 172 de tablouri. Deci, cu 1 milion de lei mai mult decât l-a găsit instanţa vinovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri