Caută
Close this search box.

Turiştii şi localnicii trebuie să poarte mască în zonele aglomerate din staţiunile de pe litoral

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat joi că de la 1 august, turiştii şi localnicii trebuie să poarte mască în locurile aglomerate din staţiuni, în intervalul 18 – 24.

De asemenea, masca va fi purtată şi în spaţii deschise, unde se formează aglomerări, cum sunt pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroanele gărilor şi curţile bisericilor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu a discutat programul teraselor, prefectul afirmând că această măsură se aplică în unităţile administrativ-teritoriale care prezintă un număr mare de infectări în această perioadă şi un risc mare de transmitere din punct de vedere epidemiologix, iar la nivelul judeţului Constanţa astăzi sunt 27 de cazuri de îmbolnăvire, în scădere faţă de ziua precedentă.

“Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa în toate staţiunile turistice de interes naţional, şi vorbim de zonele tradiţionale unde se creează aglomerări în staţiuni precum Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18-24.

Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP de risc de transmitere a virusului Covid şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare. Deci, ele au fost recomandate de către IPJ, respectiv DSP, aceste măsuri”, a declarat prefectul Constanţei, potrivit News.ro El a precizat că această măsură intră în vigoare de la 1 august.

“Obligativitatea purtării măştii se introduce cu data de 1 august. Până la 1 august, atât noi la nivelul Instituţiei Prefectului şi cu ajutorul mass-media vom transmite acest mesaj către turişti, către constănţeni în aşa fel încât această măsură să nu îi ia prin surprindere”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri