Caută
Close this search box.

Decizie oficială CSM: Ludovic Orban A AFECTAT independenţa puterii judecătoreşti! Felicitări premierului, asta înseamnă să fii un om ferm!

Poate ar trebui să statuăm, de-acum înainte, că – de la o anumită funcție în sus, să zicem de la secretar de stat inclusiv – demnitarii respectivi au voie și chiar li se cere imperios să le spună judecătorilor ce, când și mai ales cum să decidă și să judece. Măcar să știm o socoteală, nu să ne ascundem după deget.

Așa că, felicitări domnului Orban! Ce să mai spunem? Asta înseamnă să fii un om ferm!

Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis vineri că premierul Ludovic Orban a afectat independenţa puterii judecătoreşti când i-a îndemnat pe pe magistraţi „să judece cu mai multă atenţie”.

Ludovic Orban a făcut acesată declarație după ce Curtea de Apel Bucureşti a suspendat hotărârea de Guvern privind reorganizarea Ministerului Finanţelor Publice.

Scorul a fost de 6 voturi pentru, 2 împotrivă, iar 3 voturi au fost nule, scrie site-ul G4media.ro.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nicoleta Ţînţ, a anuntat în ședința Plenului din 25 iunie că a sesizat Inspectia Judiciară în această speță ”pentru a face verificări, în temeiul art. 30 din Legea 317/2004”. Verificările au vizat posibila afectare a „independenței, impartialității și reputației profesionale a judecătorilor”.

„De aseară, de când au apărut în spaţiul public afirmaţiile premierului, am solicitat transcriptul acestora şi, de dimineaţă, toate materialele care au apărut pe presă, împreună cu transcriptul, le-am transmis Inspecţiei Judiciare pentru a face verificări”, a spus Ţînţ în şedinţa CSM.

În schimb, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu i-a luat apărarea lui Orban şi a spus că interpretările date afirmaţiei premierului sunt “extrapolate”.

”Este vorba despre o suspendare care este decisă până la judecarea de fond. Sigur că nu pot să nu îmi pun întrebări ce treabă există în această procedură. Eu cred că managementul unui minister trebuie să îşi organizeze ministerul aşa cum consideră necesar. Nu suntem la primele astfel de decizii şi aici chiar îi îndemn pe judecători să judece cu mai multă atenţie, pentru că în elaborarea hotărârilor de guvern de organizare şi funcţionare ale ministerelor, ale autorităţilor administraţiei centrale, conducătorii acestor instituţii au posibilitatea legală de a-şi organiza activitatea în departamente, direcţii generale, aşa cum consideră ei că este bine”, declara premierul Orban.

,,Dacă în felul ăsta se suspendă hotărâri de guvern privitor la reorganizarea unor ministere, reforma în administraţie va fi întârziată, pentru că cine ştie când se va ajunge la judecarea pe fond, iar suspendarea unui act normativ, mă rog a prevederilor legate de Direcţia Juridică, nu mi se pare corectă”, a mai Ludovic Orban, după sesizarea CSM.

Un răspuns

  1. Este un mod destul de inabil al acestui CSM de a arăta cu degetul către prezumtivi vinovați din spectrul politic care ar iniția ingerințe în activitatea justiției . Cei care s-au implicat foarte mult în activitatea CSM cred că ar trebui căutați pe la PSD ,ALDE și Ponta Viorel /ca persoană fizică neautorizată ?/persoane politice care au schimbat legi după vrerea lor ,ca și cum această țară ar fi fost feuda lor . Au făcut corp comun/echipă și cu personajele de la Curtea Constituțională a României /CCR / care nu au fost și nici nu vor să fie echidistanți față de tot spectrul politic românesc , mulți de acolo fiind numiți politic ,deci aceștia pot acționa la ordin /politic /. Am impresia că acest CSM are ca principală atribuție ,, salvarea ” unor magistrați- procurori și /sau judecători care comit abateri de la atribuțiile legale profesionale ,iar unii chiar infracțiuni de drept comun – luare de mită ,trafic de influență ,încadrări juridice necorespunzătoare sau chiar partipriuri cu borfașii infractori . Asta este România ,țara care aduce tot mai mult cu o țară sud-americană , Venezuela ,Brazilia ,Columbia etc .și ne tot mirăm de ce ne văd străinii ca pe niște rebuturi umane ,ca niște ciumați ,cu o gândire retrogradă .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri