Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost amendat pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiu închis, dar și pentru că a jignit polițistul care l-a somat în legătură cu masca.

Într-un comunicat remis marți, Poliția Capitalei informează că, „în data de 17 iulie 2020, un polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau în interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție”.

Polițistul s-a deplasat la locul indicat și le-a cerut celor două persoane să își fixeze corespunzător mască.

Conform sursei citate, „femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contraventional, el a adresat cuvinte și expresii jignitoare”.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, precizează Poliția Capitalei.

Deputatul PSD a confirmat marți seara, într-o intervenție la postul Digi24, că a fost amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție într-o benzinărie. El a povestit propria versiune a celor întâmplate.

„Eu m-am conformat patru luni de zile – deși cred că am greșit, ca medic vorbesc – m-am conformat și am purtat această mască, și mănuși chiar, pentru că am crezut inițial că o să vină sfârșitul lumii și am zis că trebuie să mă conformez ca medic. Și, văzând că intru în orice fel de instituție sau hipermarket, iar eu și familia mea purtam măști și mănuși, dar mii de oameni erau fără mască, că nimeni nu era amendat, nu mai înțelegeam nimic”, a spus deputatul.

Întrebat dacă este de acord că prin nepurtarea măștii poate să îi pună în pericol pe cetățeni, Rădulescu a răspuns: „Nu, nu sunt de acord. Sunt medic și spun că nu există boală fără niciun fel de simptome. Eu nu cred într-o boală fără simptome (…) Medicul recomandă să porți mască, nu te poate obliga”.

„Eu nu am învățat așa ceva, nu există în medicină boli fără simptom”. Despre asimpromatici: „Eu nu cred că există așa ceva, poate ascund că au simptome”, a mai susținut parlamentul PSD.

„Nu puteți să mă obligați să fac din nou o facultate ca să învăț o prostie”, a adăugat el.

246 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =