Caută
Close this search box.

Dezastru pe litoral. Neregulile se țin lanț

Peste 40 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate cu suma totală de 366.000 de lei, iar în cazul unui fast-food şi al unui restaurat activitatea a fost oprită temporar, în urma neregulilor găsite în timpul controalelor efectuate, săptămâna trecută, de inspectorii sanitar-veterinari.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a informat luni, printr-un comunicat de presă, că medicii veterinari, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat, în perioada 13 – 19 iulie, 221 de unităţi amplasate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Conform sursei citate, pentru abateri de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 44 de unităţi, respectiv 15 restaurante, nouă unităţi tip fast-food, patru unităţi tip bufet, două magazine alimentare, trei baruri, o pizzerie, doup rulote, o braserie şi patru laboratoare cofetărie/patiserie, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 366.000 de lei. Totodată, au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast-food şi un restaurant.

„În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; (…); ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, (…); condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor”, se arată în comunicat.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival – 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA – 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri