Caută
Close this search box.

Dinozaurii se întorc. Neculai Onţanu ar putea candida pentru PSD, la Sectorul 2

neculai onţanu

PSD și Neculai Onțanu (70 de ani), care și-a făcut un nou partid, au negociat o eventuală susținere a acestuia la Primăria Sectorului 2, au declarat surse politice pentru G4Media.ro. Discuțiile au loc după ce Onțanu a încheiat o înțelegere și cu partidul controlat de Dan Voiculescu. Onțanu ar putea deveni candidatul PSD dacă negocierile social-democraților cu viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu eșuează.

PSD are în acest moment o problemă cu desemnarea unui candidat propriu în Sectorul 2, după ce actualul primar, Mihai Mugur Toader, a ieșit din calcule din cauza notorietății mici, iar negocierile cu viceprimarul PNL Cristian Popescu nu s-au finalizat. Popescu vrea să fie candidatul PNL pentru primăria de sector, dar USR și PLUS au anunțat public că nu îl vor susține, ceea ce blochează o posibilă alianță în București între forțele de dreapta.

Soluția Onțanu, fost primar PSD al Sectorului 2 în două mandate și considerat omul lui Gabriel Oprea, ar fi fost mijlocită de Dan Voiculescu. Partidul acestuia, PPUSL, a anunțat încă din februarie 2020 că îl susține pe Onțanu, președintele Partidului ADER, la Primăria Sectorului 2.

Onțanu a scăpat în 2017 de un dosar penal de luare de mită după ce faptele s-au prescris. Procurorii DNA au susținut că fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, ar fi primit mită două terenuri de la Cristian Borcea, iar unul dintre acestea ar fi ajuns la fostul vicepremier Gabriel Oprea. În acel dosar, Onțanu a fost reținut și arestat preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri