Caută
Close this search box.

Doina Gradea angajează pentru TVR o casă de avocatură pe banii românilor, ca să se judece cu salariaţii

doina gradea

Administrația Gradea angajează din nou, pe bani publici, o casă de avocatură, pentru a se judeca cu filiala MediaSind TVR și cu jurnaliștii de la cotidianul Libertatea.

Abuzurile pe bani publici în Societatea Română de Televiziune par să nu se mai termine. OUG nr. 26/2012 interzice tuturor autorităților și instituțiilor publice care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică să achiziționeze servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare.

Președintele-director general Doina Gradea a angajat casa de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners. Aceștia au notificat deja Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, cerându-i să  înceteze “de îndată orice acțiune îndreptată împotriva SRTV”, adică „să vă abțineți de la publicarea sub orice formă de informații nefondate/neadevărate cu privire la activitatea Societății Române de Televiziune”.

Casa de avocatură amenință că, în caz contrar, va apela la “toate mijloacele legale pentru acoperirea pagubelor cauzate subscrisei prin acțiunile dvs. ilicite”.

MediaSind a solicitat, în baza Legii nr.544/2001, explicații oficiale Doinei Gradea. Răspunsul: TVR a achizionat fără licitație servicii de 50.742 de euro, pentru asistență juridică și reprezentare, pentru “inițierea acțiunilor în daune împotriva Ringier SA și a jurnaliștilor implicați, pentru publicarea în cotidianul Libertatea, a unor articole defăimătoare la adresa SRTv, referitoare la selecția Eurovision 2020”, pentru  “inițierea unei acțiuni judecătorești împotriva SRJ MediaSind, pentru contestarea legalei constituiri la nivelul SRtv”, pentru acțiunea pe care SRTv o are împotriva SNR, precum și pentru o analiză a încetării acordului cu Playbook International.

„Considerăm că aceaste achiziții încalcă prevederile Ordonantei nr.26/2012, în condițiile în care, potrivit adresei oficiale a SRTV nr. C/508/24.07.2020 (foto) semnată de șefa TVR, Doina Gradea, numărul angajaților Departamentului Juridic a fost de 11 persoane în anii 2018 și 2019, și de 10 persoane în anul 2020. Pentru aceștia TVR a plătit salarii, prime și ore suplimentare  în perioada 1 ianuarie 2018 – la 1 iunie 2020, în cuantum total de 4 264 175 lei, adică aproape un milion de euro!

La fel ca în cazul jurnaliștilor de la cotidianul Libertatea, șefa TVR, Doina Gradea, confundă instituția publică cu un srl., catalogând criticile presei la adresa managementului, implicit la adresa ei, drept defăimări îndreptate împotriva ­­­­­­­­­Televiziunii Române!”, spune MediaSind.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri