Caută
Close this search box.

Donald Trump îi îndeamnă pe toți americanii să poarte mască, pentru că situaţia pandemiei se va înrăutăţi

trump

Preşedintele american, Donald Trump, a recunoscut gravitatea pandemiei de COVID-19 în Statele Unite, în prima sa conferinţă de presă, de la sfârşitul lui aprilie, pe tema virusului din China, după cum îl numeşte.

„Din nefericire, asta se va înrăutăţi cu siguranţă, înainte de a se ameliora. Nu-mi place să spun asta, dar aşa e”, a declarat liderul administraţiei de la Casa Albă, înainte de a îndemna „pe toată lumea” să poartă mască, atunci când distanţarea fizică nu este posibilă.

Declarându-se mulţumit de progresele în găsirea unui vaccin, precum şi de rezolvarea penuriei de teste şi de ventilatoare artificiale, preşedintele american a adoptat pentru prima dată un ton alarmist legat de răspândirea pandemiei în sudul şi vestul ţării, mergând până la a-i implora pe tineri să evite barurile aglomerate.

„După cum ştiţi, în ultimele săptămâni, am observat o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri în numeroase regiuni din sudul nostru”, a spus Donald Trump.

„Am salvat potenţial milioane de vieţi cu măsurile de izolare iniţiale, dar suntem foarte conştienţi de această boală”, a adăugat el. „Îi vom pune capăt foarte repede cu tratamente terapeutice şi cu un vaccin”, a subliniat omul de afaceri republican.

„Virusul va dispărea, el va dispărea”, a insistat Donald Trump, afirmând că responsabilitatea pentru situaţia sanitară este împărţită între el şi guvernatorii statelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri