Caută
Close this search box.

Dosarul ”Cocaina de pe plajă” a ajuns la judecată

Procurorii DIICOT au finalizat operațiunea ”Grimm Brothers”, în urma căreia 16 inculpați au fost trimiși în judecată pentru trafic internațional de droguri, luare de mită și fals în declarații.

Este vorba despre pachetele de cocaină care au eșuat pe plajele litoralului românesc și în Sfântu Gheorghe (Tulcea), în perioada 26 martie-15 aprilie 2019. Câteva pachete au eșuat și în Bulgaria, aproape de granița cu România, în total fiind vorba de peste o tonă de droguri.

Sistemele de supraveghere video la mare distanță amplasate pe coasta Mării Neagră au căzut parțial de cel puțin trei ori în perioada când drogurile descoperite în aprilie pe litoral și în apa mării au intrat în România, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul anchetei.

Drogurile erau transportate pe Marea Neagră și Delta Dunării, iar destinațiile finale erau Balcanii de Vest, dar și Olanda, Belgia sau Spania.

Din operațiunea de traficare a substanțelor interzise au făcut parte cetățeni brazilieni, un libanez domiciliat în Brazilia, români, spanioli, sârbi și ucrainieni. Grupul infracțional a fost constituit în ianuarie-martie 2019, cu scopul de a transporta cocaină din Portul Belem (Brazilia) până în apele teritoriale românești de unde urma să fie plasată pe piețele din Europa.

Conform procurorilor DIICOT, în 12 zile, grupul a reușit să plaseze în apele românești 3 tone de cocaină care au circulat pe ruta Brazilia-Constanța. Traficanții și-au structurat operațiunea în trei secțiuni strategice: 1. Transportul din Brazilia și plasarea în apele teritoriale românești – Constanța; 2. Introducerea în România; 3. Transportul în Balcanii de Vest și Europa Occidentală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri