Caută
Close this search box.

Firea, război total cu Violeta Alexandru: ”În loc să se ocupe de alocaţii și pensii, face plângeri penale ridicole”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a avut o primă reacție după ce Violeta Alexandru a anunțat că o dă în judecată. Aceasta este de părere că situația este generată chiar de liberali.

„Actualul ministru al Muncii este deosebit de preocupat de activitatea Consiliului General şi anunţă că ne dă în judecată, deşi situaţia pe care o reclamă este generată chiar de către membrii partidului său!

În loc să se ocupe de majorarea alocaţiilor pentru copii şi de pensii, doamna Violeta Alexandru face doar ce ştie mai bine: plângeri penale ridicole!

O sfătuiesc pe doamna Violeta Alexandru să lămurească situaţia membrilor PNL care doresc să intre în CGMB şi abia apoi să facă declaraţii publice şi plângeri penale neîntemeiate!”, spune Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

S-au trimis solicitări la PNL pentru lămuriri.
„Subliniem faptul că, dacă legea prevede că se supune validării mandatul următorului supleant (dacă partidul confirmă în scris apartenenţa acestuia), nu este prevăzută şi situaţia de a proceda la validarea următorului supleant până la soluţionarea/lămurirea aspectelor anterioare.

Mai mult, PNL s-a adresat instanţei de judecată, pe calea ordonanţei preşedinţiale, instanţa respingând acţiunea ca neîntemeiată. Hotărârea poate fi atacată cu recurs”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Pe cine vizează plângerea penală
PNL Bucureşti a anunţat depunerea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a unei plângeri penale împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi a încă trei reprezentanţi ai primăriei, acuzându-i de abuz în serviciu prin nepunerea pe ordinea de zi a înlocuirii unor consilieri municipali ai liberalilor.

Plângerea penală îi vizează pe primarul general, Gabriela Firea, Marius Adrian Pavel – preşedinte de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Mariana Brod – director executiv al Direcţiei juridice din Primăria Generală, Gabriela Zamfir – secretar general al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Ce spune Violeta Alexandru
„Noi considerăm că au comis un abuz în serviciu interzicând prin nepunerea pe ordinea de zi a solicitării PNL votarea, discutarea pe ordinea de zi a înlocuirii consilierilor generali ai PNL prin înlocuirea unora dintre dânşii ca urmare a deciziilor luate de PNL, este vorba de consilierul general Ciprian Ciucu, care în decembrie anul trecut a fost numit preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, fiind incompatibil cu funcţia de consilier general şi a altor doi consilieri generali pe care PNL a decis să-i demită ca urmare a unor acţiuni care ne sugerau o apropiere de PSD, ceea ce este intolerabil pentru actuala echipă a PNL Bucureşti”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, într-o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri