Caută
Close this search box.

Florin Georgescu (BNR), cel mai mare salariu la stat şi două pensii, dintre care una specială

florin georgescu

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, pe lângă faptul că e pensionar special, mai are și cel mai mare salariu de bugetar din România. Potrivit celei mai recente declarații de avere, depusă pe 15 iunie, acesta a încasat anul trecut, din salariile de la Banca Națională, 1.365.248 de lei, chiar mai mult decât guvernatorul Mugur Isărescu (897.000 de lei).

Newsweek amintește că Georgescu mai încasează și două pensii, din care cea de la Camera Deputaților este specială. Puțin peste 107.000 lei pe an este indemnizația de la Cameră, la care se adaugă pensia plătită de casa locală de pensii a sectoarelor 1,2 și 5, care i-a plătit 126.000 de lei, în 2019.

Pe lângă acestea, Florin Georgescu mai încasează și un salariu de 3.100 de lei de la ASE, acolo unde predă. În total, el a încasat de la buget circa 1,6 milioane de lei, în 2019, adică aproape 135.000 de lei pe lună, notează Newsweek.

În noiembrie 2017, Florin Georgescu se pronunța în favoarea impozitării progresive, susținând că din cauza cotei unice a crescut corupția și evaziunea.

La vremea aceea, Georgescu afirma despre cota unică faptul că a fost justificată pentru a întări clasa de mijloc și pentru a reduce birocrația, lucruri care s-au și întâmplat. Pe de altă parte, nu a oferit încasări suficiente la buget pentru a se realiza o infrastructură la nivel Vestic și a crescut corupția și evaziunea fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri