Fostul procuror de la DNA Ploiești Mircea Negulescu a fost reținut miercuri seară de Secția Specială, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Potrivit acestora, măsura a fost luată în legătură cu dosarul Tony Blair, în care a fost pus sub învinuire fostul premier, actual lider al Pro România, Victor Ponta.

Mircea Negulescu a ajuns cu puțin timp înainte de ora 20:00 în arestul central al Poliției Capitalei, fiind reținut de procurorii de la secția specială. Fostul procuror este acuzat de anchetatori că ar fi format un „grup infracţional organizat” la DNA Ploieşti în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, ilegalități săvârșite în dosarul „Tony Blair”.

Astfel, Negulescu este acuzat că a hărțuit mai multe persoane din Prahova, încercând să le constrângă să formuleze denunțuri mincinoase împotriva lui Sebastian Ghiță, potrivit ph-online.ro.

Mai mult, Negulescu este acuzat că „ar fi realizat acţiuni de determinare prin constrângere morală asupra a patru persoane, trei dintre acestea fiind audiate atât cu identitate protejată, cât şi cu identitate reală, să dea declaraţii mincinoase, totul în scopul de a proba existenţa unor fapte de evaziune fiscală şi coruperea alegătorilor şi de a atrage răspunderea penală a unei persoane nevinovate pentru fapte imaginare”.

„În fapt, în urma probatoriului administrat, s-a constatat că inculpatul, în calitate de procuror de caz într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ar fi ticluit probe nereale prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obţinerea unui denunţ de la o persoană deja cercetată în acelaşi dosar şi consemnarea de declaraţii nereale sub pseudonim de la mai multe persoane”, precizează anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here