Caută
Close this search box.

Gabriela Firea reacționează la acuzațiile lui Nicuşor Dan și explică de ce nu a deschis nicio grădiniţă nouă

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, după ce deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a acuzat-o că nu a deschis nicio grădiniţă nouă, că aceste atribuţii sunt la sectoare şi că Municipalitatea se ocupă doar de creşterea numărului de locuri în creşele şi grădiniţele sociale.

Primăria Capitalei, prin Direcţia de asistenţă socială, se ocupă doar de creşterea numărului de locuri în creşele şi grădiniţele sociale, adică dedicate familiilor cu venituri foarte mici. Noi venim în completarea eforturilor primăriilor de sector care au, legal, această responsabilitate. (…) Fac aceste precizări pentru că, fără să cunoască legea, deşi vrea să devină primar general, un candidat m-a acuzat că nu am deschis nicio grădiniţă nouă în ultimii 4 ani. Fals! Aceste atribuţii sunt la sectoare, dar şi eu, în completare, am deschis creşe şi grădiniţe sociale. Este ca şi cum ar fi acuzat primarul general de starea curăţeniei în oraş, câtă vreme, prin lege, serviciul de salubritate este delegat către cele 6 primarii de sector, conform legii„, a postat Firea, miercuri, pe Facebook.

Ea a menţionat că Municipalitatea a deschis miercuri creşe şi grădiniţe sociale.

Cu grijă pentru sănătatea copiilor, am mai deschis şi azi creşe şi grădiniţe sociale, unele dintre ele inaugurate chiar de echipa noastră, în ultimii 4 ani. Pe perioada verii, copiii vor fi supravegheaţi şi educaţi, cât sunt părinţii la serviciu. Îi felicit pe toţi primarii de sectoare pentru strădania de a creşte numărul de locuri în creşe şi grădiniţe, în ultimii ani. S-au făcut eforturi susţinute, în ciuda bugetelor mici. Prin lege, aşa cum sănătatea din oraş este o sarcină a primarului general, educaţia este o competenţă a primarilor de sectoare„, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a adăugat că şi în această vară Municipalitatea lucrează intens pentru deschiderea a trei creşe şi grădiniţe sociale, în sectoarele 2, 5 şi 6.

Gabriela Firea declara luni că şapte dintre cele 12 creşe şi grădiniţe sociale administrate de Primăria Capitalei „şi-au deschis porţile pentru cei mici”.

Începând de astăzi, şapte dintre cele 12 creşe şi grădiniţe sociale administrate de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, şi-au deschis porţile pentru cei mici. (…) Pentru a nu-i pune în pericol nici pe copii, nici pe cadrele care îi îngrijesc şi îi educă, s-au luat toate măsurile care sunt valabile în această perioadă la nivel internaţional„, afirma Gabriela Firea, într-un clip video postat, luni, pe Facebook.

Nicuşor Dan a declarat luni că Gabriela Firea, nu a construit nicio grădiniţă nouă, punctând că redeschiderea unor astfel de unităţi, după perioada de nefuncţionare impusă de criza coronavirusului, ”nu poate masca acest eşec”.

Primarul PSD Gabriela Firea nu a construit în 4 ani de zile nicio grădiniţă nouă în Bucureşti! Iar redeschiderea unor grădiniţe administrate de Primăria Capitalei după perioada de nefuncţionare impusă de criza coronavirusului nu poate masca acest eşec„, a scris Nicuşor Dan, luni, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri