Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, propune o rectificare a bugetului Capitalei în care sunt alocați peste 2,5 milioane de euro pentru 45 de parohii din Capitală. Realocarea financiară are loc înainte cu două luni de alegerile locale și presupune învestiții în sisteme video, reamenajări de curți, altare de vară sau remodelare bucătării.

Pe lângă restaurarea unor monumente și biserici, investițiile se mai îndreaptă spre: înlocuirea pardoselii cu marmură, încălzire termică în pardoseală, picturi din mozaic în exteriorul bisericii, placarea curților cu piatră și multe alte astfel de investiții.

Parohiile care ar urma să primească cei mai mulți bani sunt:

Biserica Militară, din str. Vitan Bârzești, cu 165. 000 de euro pentru continuarea construcției,

Cancelaria Patriarhală, ar urma să primească 158.962 de euro pentru reabilitarea curții interioare, repararea sistemului de camere video al Cancelariei și reabilitarea pavajului de la Catedrala Patriarhală,

Parohia Progresul 3, ar urma să primească 123.000 de euro pentru construirea unui cămin de bătrâni, lumânărar și pentru amenajarea gardului și grădinilor exterioare,

Biserica Militari II, are alocați 103.000 de euro pentru extinderea și consolidarea bisericii.

Biserica Izvorul Tămăduirii Colentina, ar urma să primească 103.000 de euro pentru continuarea construcției bisericii.

Printre parohiile care urmează să primească finanțare se mai numără:

Administrația Patriarhală, cu 35.000 de euro pentru “consolidarea scărilor monumentale”,

Seminarul teologic Ortodox, 80.000 de euro pentru “reparații la mansarda internatului și pentru lucrări electrice, sanitare și termice“.

Apărătorii Patriei I, cu 61.000 de euro pentru investiții precum “pictură din nou sala centru social-pastoral, construire altar de vară, reamenajare curte biserică”.

Mănăstirea Plumbuita, cu 51.000 de euro pentru „remodelarea bucătăriei și a trapezei”.

Biserica Sf. Nicolae Vlădica, cu 61.000 de euro “pentru sistem de sonorizare, reparații casă parohială, sistem camere video, gard ornamental, iluminat arhitectural interior și exterior, pardoseală granit, încălzire în pardoseală, soclu piatră și scări pridvor și construcție lumânărar și cancelarie”.

Propunerea de rectificare a bugetului Capitalei care include investițiile de mai sus va fi supusă votului în ședința Consiliului General al Municipiului București din 15 iulie.

206 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =