Caută
Close this search box.

General, șef al ISU Neamț, găsit mort

Tragedie în județul Neamț.

Generalul de brigada Ioan Nițică, inspectorul șef al ISU Neamț a murit, vineri seara, din cauza unei boli incurabile. “Începând din această seară, comandantul nostru, generalul de brigadă Ioan Nițică va veghea activitățile salvatorilor nemțeni din cer”, a fost anunțul ISU Neamț.

La începutul acestui an, în ședința de bilanț, i s-a făcut rău. Pe 30 ianuarie 2020, a fost transferat la secția de Antestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Iași, iar în urma investigațiilor s-a constatat ca avea leucemie.

De atunci, generalul Ioan Nițică a făcut tratamentul specific dar, din nefericire, boala l-a răpus. Vineri seară, fiul lui l-a găsit inert și a sunat la ambulanță, însă manevrele de resucitare nu au avut succes. Pe 18 septembrie, Ioan Nițică ar fi împlinit 59 de ani.

Cu jumătate de carieră în Ministerul Apărării Naţionale şi jumătate în Ministerul Administraţiei şi Internelor, generalul Ioan Niţică a fost decorat, în 2015, cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer. Distincţia i-a fost acordată prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate. Foto ziartarguneamt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri