Caută
Close this search box.

Guvernul pregăteşte o schemă de ajutor pentru Cinematografie

cinematografie

Schema de ajutor pentru cinematografie este un vector foarte puternic de promovare a turismului, a imaginii României, iar această schemă va fi lansată în cursul acestei luni, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, cu ocazia lansării Planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică al Guvernului României.

„Un vector de promovare, foarte puternic, a turismului este schema de ajutor pentru cinematografie. Asta ne ajută să promovăm imaginea României. În cursul acestei luni vom lansa, pentru acest an, schema de ajutor. Avem 50 de milioane de euro în buget la dispoziţie şi vrem să fie predictibilă, vrem să fie o schemă de ajutor multianuală, pusă foarte bine la punct, în aşa fel încât România să beneficieze de pe urma acestei scheme de ajutor, să fie promovată în lume prin industria cinematografică de mare succes”, a spus Popescu.

Ministrul a subliniat că el crede foarte mult în dezvoltarea turismului intern şi că, în această perioadă de pandemie, mulţi români se vor întoarce să-şi petreacă vacanţele în ţară.

„Sprijinul pe care trebuie să-l dăm hotelierilor, industriei turismului, trebuie să se manifeste foarte mult. (…) Avem în perioada 2021-2027 un miliard de euro pentru reabilitarea destinaţiilor turistice şi ne vom asigura că vom face acest lucru”, a precizat ministrul Economiei.

În scopul relansării economice a turismului, Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică prevede o serie de tipuri de măsuri şi forme de sprijin. Astfel, din circa 1 miliard de euro care vor fi puşi la dispoziţia companiilor din domeniile afectate de criza provocată de pandemia SARS-CoV2, aproximativ 350 milioane de euro ar putea merge spre companiile din HoReCa, turism şi transporturi.

De asemenea, se are în vedere reducerea costurilor cu utilităţile şi este în pregătire un program de ajutor pentru instalarea unor panouri fotovoltaice sau a unor
staţii de încărcare de automobile, astfel încât operatorii să poată intra într-o reţea europeană de staţii de încărcare, emiterea de vouchere de vacanţă speciale pentru pensionari, destinate exclusiv tratamentelor balneoclimaterice şi acordarea de stimulente agenţiilor de turism pentru fiecare turist străin care stă mai mult de 5 nopţi în România (incoming).

Documentul mai include acordarea de granturi operatorilor economici din turism pentru implementarea măsurilor de prevenţie împotriva virusului SARS-CoV2, garantarea de către FNGCIMM a voucherelor acordate de agenţiile de turism şi structurile de primire turistică pentru călătoriile anulate din cauza Covid-19 şi emiterea şi acordarea unor tichete speciale, destinate exclusiv consumului în unităţile de alimentaţie publică autorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri