Caută
Close this search box.

Guvernul prognozează 1600 de cazuri zilnice de coronavirus în august

O prognoză realizată de guvernul României referitoare la evoluția prandemiei pe teritorului României vorbește de peste 1.500 de cazuri de COVID-19 zilnice.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus ar putea creşte până la 1.200-1.600 de cazuri zilnic, la jumătatea lunii viitoare, scrie în nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care ieri a fost prelungită cu încă 30 de zile starea de alertă pe teritoriul României.

În nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă în România încă o lună se preconizează că numărul infectărilor cu coronavirus ar putea ajunge la 1.200 – 1.600 de cazuri zilnice la jumătatea lunii august.

„Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile. Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august”, se precizează în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

Vezi documentul elaborat de Guvernul României

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri