Caută
Close this search box.

În vreme ce Joe Biden vrea mai multă ”credință islamică” în școlile din SUA, China le ordonă creștinilor să arunce crucile și imaginile cu Iisus!

Toate bisericile din China sunt percepute ca o amenințare la adresa Partidului Comunist Chinez.

Pe fondul pandemiei de coronavirus, creștini săraci din China au primit ordin să renunțe la credința lor și să înlocuiască imaginile cu Isus cu portrete ale liderului Mao și ale președintelui Xi Jinping.

Altfel riscă să-și piardă ajutoarele sociale, informează Christian Post, citat de Tribuna Românească.

Publicația din Chicago aduce din nou la lumină persecuțiile și intimidările la care sunt supuși creștinii din China.

Cu brutalitate, autoritățile intră în casele credincioșilor și le ordonă să elimine toate simbolurile religioase din locuințe.

În mod obligatoriu, acestea trebuie înlocuite cu portrete ale lui Mao Zedong, părintele Republicii Populare Chineze, sau cu cele ale liderului de la Beijing, Xi Jinping.

Regimul din China percepe creștinismul ca pe o amenințare la adresa Partidului Comunist Chinez.

În egală măsură, autoritățile au închis sau distrus mai multe biserici creștine de pe teritoriul Chinei.

Prezentăm integral acest material:

„Revista dedicată libertății religioase Bitter Winter relatează că în aprilie, oficialii Partidului Comunist Chinez au vizitat casele creștinilor din Linfen, un oraș din provincia Shanxi.

Prezenți acolo, au ordonat rezidenților care primesc ajutoare sociale de la guvern să înlocuiască crucile, simbolurile religioase și imaginile din casele lor cu portrete ale liderilor comuniști din China.

Dacă creștinii se opun ordinului, oficialii le vor anula subvențiile.

„Gospodăriilor sărace din oraș li s-a spus să afișeze imagini cu Mao Zedong”, a spus un pastor local. „Guvernul încearcă să ne elimine credința și vrea să devină Dumnezeu în locul lui Iisus”.

Un membru al unei biserici dintr-un sat a relatat cum oficialii locali i-au distrus toate imaginile religioase și un calendar cu imaginea lui Isus din casă, înlocuindu-le cu un portret al lui Mao Zedong.

„Gospodăriile religioase sărace nu pot primi bani de la stat pentru nimic – trebuie să se supună Partidului Comunist pentru banii primiți”.

În mai, un oficial local din provincia estică Shandong a intrat abuziv în casa unui creștin local pentru a-i pune pe pereți portretele lui Mao Zedong și Xi Jinping, afirmând că „Aceștia sunt cei mai mari zei. Dacă vrei să te închini cuiva, lor trebuie să te închini”.

În aprilie, guvernul orașului Xinyu din sud-estul provinciei Jiangxi a anulat subvenția minimă a unui creștin cu dizabilități și indemnizația lunară pentru handicap, echivalentul a aproximativ 14 dolari, deoarece credinciosul a continuat să participe la serviciile de închinare în ciuda ordinelor guvernului.

În mod similar, în ținutul Poyang, unei femei creștine în vârstă de 80 de ani i-a fost sistat ajutorul guvernamental pentru ca a afirmat „Mulțumesc lui Dumnezeu” după ce a primit subvenția lunară, echivalentul a aproximativ 28 de dolari, la mijlocul lui ianuarie.

„Se așteptau să laud bunătatea Partidului Comunist în schimb”, a spus bătrâna.

O altă bătrână creștină din orașul Shangqiu a rămas fără indemnizația minimă după ce oficialii locali au găsit o imagine a unei cruci lipită de ușa casei sale.

„Au rupt-o imediat”, spune bătrâna. „Ulterior, atât ajutorul social, cât și subvenția pentru reducerea sărăciei mi-au fost anulate. Sunt lăsată să mor. Am diabet și am nevoie de tratament în mod regulat”.

Comisia Statelor Unite pentru Libertatea Religioasă Internațională, grupurile pentru drepturi și Departamentul de Stat au condamnat violența continuă a Chinei împotriva religiei și a minorităților religioase.

În raportul din 2020, USCIRF au solicitat administrației Trump să impună sancțiuni oficialilor chinezi responsabili de încălcări severe ale libertății religioase.

Raportul arată că oficialii chinezi nu numai că au îndepărtat crucile din bisericile din toată țara, dar au interzis și participarea persoanelor sub 18 ani la slujbele religioase.

Potrivit organizației Open Doors, China ocupă poziție 23 de lista țărilor care persecută creștinii. Organizația notează că toate bisericile din China sunt percepute ca o amenințare la adresa Partidului Comunist Chinez dacă devin prea mari, prea politice sau dacă invită străini”.

Toate acestea în timp ce, așa cum am mai scris, democratul Joe Biden (78 de ani) adversarul lui Donald Trump (74 de ani) la prezidențialele americane,  a cerut deunăzi, în mod insistent ca, pur și simplu, „credința islamică să fie predată mai mult în școlile americane”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri