Caută
Close this search box.

Înalţi ofiţeri STS, judecaţi pentru fraudarea unui concurs de promovare

sts

Generalul de brigadă Daniel Cosmin Grigore, şeful Direcţiei Management Resurse Umane (DMRU) din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), a fost trimis în judecată pentru acuzaţia de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în formă continuată, potrivit unui comunicat DNA.

În acelaşi dosar, generalul de brigadă, în rezervă, Nicolae Fugulin, a pledat vinovat pentru infracţiunea de trafic de influenţa şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, pentru o pedeapsă de 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendare.

Rechizitorul a fost realizat de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale. în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, informează Ziare.com.

Alţi inculpaţi în acest caz:

Locotenent Colonel (în rezervă) Ana Niţu: la data faptelor şefa Sectorului Testare Evaluare şi Asistenţă Psihologică din cadrul STS, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, sub forma participaţiei improprii şi fals intelectual în formă continuată, sub forma participaţiei improprii.

Căpitan Adelian Sofia Ştefan: din cadrul DMRU – Biroul Recrutări, pentru complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Căpitanul Ana Maria Daniela Berhardt: fost subofiţer în cadrul Direcţiei Judeţene de Telecomunicaţii Speciale Giurgiu, pentru folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Plutonierul major Gabriela Racu: subofiţer în cadrul Direcţiei Judeţene de Telecomunicaţii Speciale Iaşi, pentru folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Liviu Berhardt: soţul Anei Maria Daniela Berhardt, la data faptei agent de poliţie în cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, pentru cumpărare de influenţă.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri