Caută
Close this search box.

Jumătate dintre pacienţii germani ventilaţi artificial au murit

O cincime din pacienții internați cu COVID-19 în Germania au decedat din cauza coronavirusului, rata fatalităților ajungând la 53% în rândul celor care au necesitat ventilație artificială, potrivit unui studiu publicat miercuri și citat de AFP.

Publicat în revista medicală britanică The Lancet, studiu a fost realizat de către Universitatea Tehnică din Berlin, Asociația de Terapie Intensivă și Medicină de Urgență din Germania și Institutul Științific al asiguratorului de sănătate AOK.

Cercetătorii au analizat în jur de 10.000 de pacienți internați cu COVID-19 în 930 de spitale din Germania între 26 februarie și 19 aprilie.

Rezultatele cercetării arată de asemenea că rata mortalității a fost mai ridicată în rândul bărbaților (25%) decât a femeilor (19%) și că aproape 27% din pacienții cu vârsta de peste 70 de ani au decedat din cauza COVID-19, procentul crescând până la 38% printre cei de peste 80 de ani.

Dezvoltarea unor forme grave ale bolii a avut loc în principal în rândul vârstnicilor care aveau comorbidități dar a afectat și în rândul tinerilor cu probleme de sănătate, potrivit lui Jürgen Klauber, directorul Institutului Științific al AOK

Dintre cei 10.021 de pacienți spitalizați cu COVID-19 1.727 au fost plasați pe ventilație mecanică, de două ori mai mulți bărbați decât femei, rata mortalității fiind însă similară în cazul acestora indiferent de sex.

Durata medie de spitalizare a fost de 14 zile, 12 în cazul celor care nu au necesitat ventilație mecanică, numărul de zile de îngrijire medicală urcând la 25 în rândul celor care au necesitat ventilație artificială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri