Caută
Close this search box.

Lia Savonea, aventuri de capă şi imobiliare în declaraţia de avere

gruparea savonea

Fostă şefă a CSM, judecătorul Lia Savonea, a încasat în 2019 suma de 499.795 de lei, sub formă de indemnizaţii şi alte drepturi de serviciu, potrivit celei mai recente declaraţii de avere postate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Acestor venituri li se mai adaugă decontul pentru transport- 452,65 de lei şi drepturi salariale restante în valoare de 7.203 de lei. Soţul acesteia, avocatul Mihai Savonea, a încasat suma de 12.000 de lei, din asistenţă juridică şi reprezentare.

savonea

Sursă: Declaraţia de avere depusă la CSM

Potrivit declaraţiei de avere, Mihai Savonea a vândut, în 2019, şase imobile (parter+ etaj + teren), pe care a încasat circa 2,5 milioane de lei şi 44.000 de euro.

savonea

Sursă: Declaraţia de avere depusă la CSM

În 2019, CSM a iniţiat un proiect de lege de modificare a Legii ANI, care ar face mai dificilă verificarea averii magistraţilor.

Tot atunci a apărut informaţia potrivit căreia Agenţia Naţională de Integritate (ANI) face verificări privind averea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Lia Savonea, după ce în spaţiul public au apărut informaţii privind bunurile deţinute de aceasta.

Lia Savonea are o avere de invidiat şi deţine împreună cu soţul său două case de locuit, în Chiajna şi Alba, două maşini, BMW şi Volkswagen, şi bijuterii în valoare de 14.000 de euro. La acestea se adaugă şi alte terenuri agricole sau intravilane în Ilfov şi Alba.

Soţul Liei Savonea, avocatul Mihai Savonea, a vândut şapte imobile şi două maşini, în perioada anilor 2017 – 2018, pe care a obţinut aproximativ 600.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri