Caută
Close this search box.

Lider PSD anunţă cu tristeţe decesul primului medic din judeţ, cauzat de coronavirus

Lider PSD de seamă, preşedinte de Consiliu Judeţean, a anunţat, joi, decesul cauzat de infecţia cu noul coronavirus al primului medic din judeţ.

„Chiar şi eroii perioadei sumbre pe care o traversăm, medicii care se pun paravan între pacienţi şi un inamic invizibil şi nemilos, ajung să fie răpuşi. Astăzi, 2 iulie, ne-a părăsit dr. Nicolae Ştrempel, care profesa ca medic de familie, în comuna Satulung”, a scris Gabriel Zetea pe contul său de Facebook.

Potrivit acestuia, medicul s-a stins din viaţă la vârsta 64 de ani, după aproximativ două săptămâni de luptă cu virusul SARS-CoV-2.

Internat iniţial la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, cu simptomatologie specifică, acesta a fost testat, iar în urma rezultatului pozitiv a fost transferat la Spitalul Suport din Baia Mare.

„Din nefericire, starea de sănătate i s-a deteriorat în ritm alert şi, deşi colegii săi au depus toate eforturile pentru a-l salva, dr. Nicolae Ştrempel a pierdut lupta nedreaptă.

Sunt alături de familia îndurerată, de apropiaţi, dar şi de miile de pacienţi care şi-au recăpătat sănătatea datorită profesionalismului şi dăruirii cu care au fost trataţi şi care astăzi plâng această grea pierdere.

De asemenea, îi asigur de întreaga mea recunoştinţă pe toţi cei care, cu curaj şi devotament, îmbracă zi de zi haina de medic, în încercarea de a le oferi ajutor semenilor”, afirmă şeful CJ Maramureş, citat de Agerpres.

Gabriel Zetea spune că un astfel de eveniment nefericit „aminteşte de pericolul constant care încă planează asupra noastră” şi care nu îi ocoleşte nici pe salvatorii de vieţi, lansând un nou apel la responsabilitate, la respectarea măsurilor de protecţie şi distanţare socială, la continuarea efortului colectiv de stopare a pandemiei.

„De astăzi, Maramureşul şi comunitatea medicală sunt mai sărace, iar noi suntem părtaşii altei lecţii dure, în lupta inechitabilă în care ne-am angajat cu luni de zile în urmă”, conchide liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri