Caută
Close this search box.

Mama copilului adus la spital în comă și mâncat de viermi a fost arestată

IPJ Cluj a anunțat că mama copilului de 9 ani, din De,j care a ajuns vineri în comă la spital, fiind putrezit pe zone mari din corp, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

„Față de mama minorului a fost luata măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile”, anunță IPJ Cluj.

Acțiunea polițiștilor a venit după ce vineri, un băiețel de 9 ani a fost găsit în comă în locuința unde stătea împreună cu mama lui. Copilul prezenta pe corp zone în care carnea era aproape în stare de putrefacție.

„În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faptă prevăzută li pedepsită de Codul penal. Totodată, a fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Cluj”, a informat Poliția Cluj.

Medicii au spus că era pur și simplu mâncat de viermi și de muște. Se pare că era în grija mamei, însă era mai mult supravegheat de bunică, pentru că mama lipsea des de acasă.

Deoarece starea copilului este foarte gravă, medicii sunt rezervați în acordarea șanselor de supraviețuire, copilul a fost transferat în stare critică de la Dej, la Cluj-Napoca.

Starea acestuia este critică, în momentul de față fiind ținut în viață doar de aparate. Aseară a suferit și un stop cardio-respirator, însă a fost resuscitat.

În aceste condiții, mama lui a fost arestata preventiv si este cercetata pentru tentativă de omor.

Copilul în vârstă de 9 ani locuia într-un apartament de pe strada Crângului din Dej împreună cu mama și bunica lui. De ceva vreme însă, lor li s-a alăturat și noul iubit al mamei, iar de atunci, spune bunica băiatului, lucrurile au mers tot mai rău.

Ignorat de mama care era mult prea ocupată cu noua relație, Valentin a început sa aibă tulburări tot mai grave de comportament. La recomandarea unui medic psihiatru, băiatul urma un tratament.

Cazul a fost preluat de Serviciul de Investigatii Criminale de la Cluj-Napoca, iar mai apoi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

O anchetă a fost deschisă și de cei de la Direcția de Protecție a Copilului Cluj.

De asemenea, inspectorii cer decăderea femeii din drepturile parintesti, potrivit libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri