Caută
Close this search box.

Marea Britanie acuză Rusia că încearcă să sustragă informații despre vaccinuri anticoronavirus

coronavirus

Marea Britanie acuză serviciile ruse că încearcă să sustragă date despre vaccinuri anticoronavirus.

Hackeri angajaţi probabil de serviciile secrete ruse au lansat atacuri cibernetice asupra unor organizaţii din Marea Britanie, SUA şi Canada care încearcă să dezvolte vaccinuri anticoronavirus, susţin autorităţile britanice, potrivit BBC.

Centrul Naţional britanic pentru Securitate Cibernetică (NCSC) susţine că hackerii care comit atacurile acţionează „aproape sigur în cadrul serviciilor de informaţii ruse”.

Centrul Naţional britanic pentru Securitate Cibernetică nu a dezvăluit ce organizaţii medicale au fost atacate şi nici dacă au fost sustrase informaţii. NCSC a subliniat că cercetările pentru dezvoltarea unui potenţial vaccin anti-Covid-19 nu au fost obstrucţionate de aceste atacuri cibernetice.

„Este total inacceptabil că serviciile de informaţii ruse îi atacă pe cei care lucrează pentru a combate pandemia de coronavirus. În timp ce alţii îşi urmăresc interesele egoiste prin comportamente neraţionale, Marea Britanie şi aliaţii fac munca grea de a găsi un vaccin şi a proteja sănătatea globală”, a declarat Dominic Raab, ministrul britanic de Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri