Caută
Close this search box.

Marele oraș din România care adoptă reguli din starea de urgență. Măsuri drastice impuse

Un mare oraș din România a decis să implementeze măsurile impuse în starea de alertă pentru a ține sub control numărul de cazuri cu coronavirus.

Începând de azi, în Galați s-au impus noi reguli pentru a opri răspândirea cu coronavirus. Decizia vine după ce ieri, Iașiul a implementat aceleași măsuri.

Mai precis, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis implementarea mai multor reguli care se aseamănă cu cele din starea de urgență din primavară.

Care sunt noile măsuri?

Fiecare unitate administrativ teritorială va desemna, prin dispoziţia primarului, persoane care vor ține evidenţa celor aflaţi în carantină sau în izolare;
Persoanele desemnate vor informa persoanele carantinate sau izolate la domiciliu asupra procedurilor ce trebuie urmate în cazul în care intră în contact cu diferiți furnizori de servicii astfel încât aceștia să își poată lua toate măsurile de siguranță;
Începând cu data de 26.07.2020, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și membri ai Poliției Locale vor efectua controale în locațiile unde sunt declarate persoane carantinate sau izolate la domiciliu;
Medicii de familie vor asigura monitorizarea persoanelor care se află în carantină sau izolare la domiciliu, din punct de vedere medical, şi vor informa Direcţia de Sănătate Publică Galaţi în cazul agravării stării de sănătate a acestora;
Asociațiile de proprietari din municipii şi oraşe vor face dezinfecţia scărilor de bloc de două ori pe lună;
Toate instituțiile publice vor face dezinfecţia spațiilor unde își desfășoară activitatea;
În piețe administratorii acestora vor restricționa accesul către tarabe, produse, exponate, a unui număr mare de persoane și vor stabili circuite separate pentru intrare și ieșire. Se vor stabili inclusiv traseele vizitatorilor în piețe pe sensuri unice și vor asigura triajul epidemiologic.
Se închid toate locurile de joacă, inclusiv cele private, de pe raza județului Galați. Măsura se referă la toate locurile și spațiile de joacă în aer liber.
Totodată, autoritățile reamintesc faptul că purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri