Ministrul sloven de Interne a demisionat şi cel al Economiei a fost plasat în detenţie, în cadrul unei anchete a Poliţiei, privind presupuse nereguli în achiziţionarea de echipamente, în legătură cu pandemia de coronavirus.

Anunţându-şi demisia, Ales Hojs a declarat că nu a fost informat despre investigaţie, asigurând că ea a fost lansată pentru a discredita guvernul de coaliţie de centru-dreapta şi a încerca să-l dărâme.

„Cred că este o acţiune motivată politic”, a spus Hojs în faţa presei, adăugând că şeful poliţiei a demisionat de asemenea pentru a protesta împotriva acestei operaţiuni conduse doar de forţele speciale de poliţie.

Presa slovenă a raportat numeroase nereguli în achiziţionarea de echipamente de protecţie şi aparate de respirat artificiale, la scurt timp după ce un nou guvern de centru-dreapta a venit la putere în martie.

Presa l-a acuzat pe ministrul economiei Zdravko Pocivalsek că favorizează companiile ce nu oferă echipamente adecvate. Acesta a negat toate acuzaţiile.

Potrivit unui comunicat al poliţiei speciale, mai multe locuinţe au fost percheziţionate, în cadrul unei „anchete privind presupuse nereguli în comandarea şi achiziţionarea de echipamente de protecţie”.

Numele ministrului economiei nu este menţionat în acest comunicat, dar Hojs a declarat presei că a fost informat despre reţinerea colegului său din guvern.

Presa slovenă a relatat că Pocivalsek a fost eliberat.

De la venirea la putere, prim-ministrul Janez Jansa a implementat măsuri stricte de izolare pentru a stopa pandemia şi a lansat achiziţia de echipamente de protecţie şi de aparate de respirat artificiale, declarând că predecesorul său nu a reuşit să pregătească ţara membră a Uniunii Europene pentru pandemie.

Şeful guvernului a criticat marţi „standardele duble şi abordarea selectivă” a forţelor speciale, considerând că acestea nu au investigat alte cazuri.

174 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =