Caută
Close this search box.

Ministrul Muncii, propunere bombă pentru cei care își pierd temporar locul de muncă

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a găsit o soluție pentru cei care își pierd temporar locul de muncă, din cauza pandemiei.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat vineri că va propune în următoarea şedinţă de Guvern măsura acoperirii şomajului tehnic de către stat pentru angajaţii sănătoşi care îşi pierd temporar locul de muncă din cauza închiderii companiei de către autorităţi în caz de apariţie a unor focare de coronavirus.

„Este nevoie de responsabilitate individuală şi, mai ales, de management. Managerii cluburilor, fabricilor de confecţii, etc. au responsabilitatea tuturor celor preluaţi în incintă. Susţin revenirea în activitate NUMAI cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie. Angajaţii trebuie să fie sănătoşi pentru a avea randament. Nu vreau să închidem economia. Sunt cea care a văzut presiunea socială pe durata acordării sprijinului guvernamental. Dar responsabilitate pot să vreau”, a transmis Violeta Alexandru.

Aceasta a solicitat angajatorilor să adopte măsuri suplimentare de verificare, atunci când constată creşterea numărului de persoane depistate pozitiv, iar Inspectoratelor Teritoriale de Muncă să verifice aplicarea măsurilor.

„Când angajatorul a văzut cum creşte numărul cazurilor de persoane infectate, nu s-a gândit, de exemplu, să verifice temperatura la intrarea în unitate ca măsură suplimentară de verificare?

Când am vizitat Botoşaniul, la companii din acelaşi domeniu, nu doar că am atras atenţia că angajaţii, prin poziţionarea maşinilor & echipamentelor de lucru, sunt prea apropiaţi, ci am şi cerut direct şefului ITM să verifice că se iau toate măsurile de prevenţie, inclusiv verificarea temperaturii.

Când ai sute de angajaţi, cu atât mai mult, iei măsuri suplimentare. De ce ITM şi alte instituţii cu atribuţii de control se rezumă doar la şedinţe la Prefectură? Rolul lor este să iasă pe teren. În cazul companiei din Brăila, am cerut explicaţii pentru a vedea unde au făcut verificări reprezentanţii ITM Brăila, în această perioadă”, a precizat Violeta Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri