Caută
Close this search box.

Ministrul Vela: Polițiștii din stradă vor fi dotați cu aparatură de înregistrare audio și video

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, că polițiștii din stradă vor fi dotați cu aparatură de înregistrare audio și video.

„Să nu mai existe analize, dezbateri despre cine e vinovat: Spartacus sau polițistul”, a spus ministrul.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, că dotarea polițiștilor cu aparatură de înregistrare este necesară pentru documentarea cazurilor de ultraj.

„Am făcut toate procedurile, să ajungem și la o finalizare concretă, în sensul în care încă de anul trecut, din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii polițiști în județul Vâlcea, în județul Prahova, au fost înregistrate dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgență, să dotăm polițiștii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video astfel încât contactul cu cetățeanul, cu un suspect, cu un potențial infractor să poate fi documentat oficial și eficient prin aceste mijloace de înregistrare”, a spus Vela.

Potrivit TVR, Vela crede că body-camerele vor responsabiliza și polițiștii, și cetățenii.

„Body-camera unui polițist, într-un final va responsabiliza și cetățeanul, și polițistul, astfel încât să nu mai existe analize, dezbateri televizate cine a fost vinovat: Spartacus sau polițistul”, a mai spus Vela.

Potrivit acestuia, această inițiativă, promisă de-a lungul anilor, se va materializa în această vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri