Forurile statutare de conducere ale USR şi PNL urmează să valideze candidaţii partidelor, pentru primăriile de sector.

USR ar urma să primească sectoarele 1 şi 2, PLUS Sectorul 4, iar PNL va avea candidaţi la primăriile sectoarelor 3, 5 şi 6, au declarat surse politice, pentru News.ro.

Clotilde Armand va fi candidatul USR la Primăria Sectorului 1, iar Radu Mihaiu la Primăria Sectorului 2. Din partea PLUS, la Sectorul 4 va candida Simona Spătaru.

PNL încă nu a decis pe cine va nominaliza la Primăria Sectorului 3. La Primăria Sectorului 5 candidatul liberal va fi Cristian Băcanu, iar pentru cea de la Sectorul 6 Ciprian Ciucu.

Iniţial, pentru Sectorul 3, candida Ana Ciceală (USR), însă în urma negocierilor celor două partide PNL va trebui să furnizeze un candidat. Ana Ciceală i-a reproşat lui Dan Barna că a făcut negocieri cu Ludovic Orban, pentru a fi pus un alt candidat la Primăria Sectorului 3, fără să informeze Biroul Naţional al partidului. În replică, Dan Barna s-a răstit la Ana Ciceală şi i-a spus să înceteze cu ipocrizia.

Biroul Permanent Naţional al PNL se va reuni sâmbătă, de la ora 09.00, pentru a valida candidaţii la alegerile locale din 27 septembrie.

„Am discutat mai multe subiecte. În primul rând am luat decizia de convoca Biroul Politic Naţional al PNL sâmbătă dimineaţă pentru a definitiva toate candidaturile. De asemenea, până sâmbătă fiecare filială judeţeană are obligaţia de a definitiva candidaţii la toate primăriile din judeţul respectiv. BPN validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ”, a anunţat luni Ludovic Orban.

El a explicat că BPN va valida toate candidaturile inclusiv pentru cele şase judeţe unde încă mai sunt în desfăşurare discuţii, precum şi pentru sectoarele Capitalei.

Şi Biroul Naţional al USR va avea sâmbătă şedinţă, de la ora 10.00, pentru a valida din candidaţii la alegerile locale.

Liderul USR Dan Barna a afirmat, într-un interviu acordat luni la Adevărul Live, în legătură cu negocierile pe care le-a avut cu Ludovic Orban privind posibile candidaturi comune la primăriile de sector, că a solicitat să fie luaţi în calcul candidaţi integrii, care nu au legătură cu PSD. El a precizat că USR nu ar susţine candidatura liberalului Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2.

În ceea ce priveşte primăria Sectorului 5, Dan Barna a spus că, indiferent dacă va fi candidat al USR-PLUS sau al PNL, USR nu va susţine o candidatura lui Dan Croitoru (ex-ALDE).

192 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 9 =