Caută
Close this search box.

Noi măsuri și interdicții pe Litoral, încă din acest weekend. Ce se întâmplă

litoral

Autoritățile iau noi măsuri după ce numărul de cazuri de Covid-19 a crescut alarmant în aceste zile. Nu se poate glumi cu răspândirea coronavirusului. În Vama Veche, cea mai aglomerată stațiune de pe litoral, petrecerile vor fi interzise.

Măsura intră în vigoare din acest weekend. Prin decizia luată către Primăria Limanu, în serile de vineri și de sâmbătă muzica se va asculta în surdină și va fi „specifică unei atmosfere mai boeme”.

„Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparține și a venit pe fondul unei capacități restrânse de a gestiona cu forțe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Știm că de vineri seara și până duminică- Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăți în respectarea recomandărilor legate de distanțarea socială.

Locațiile vor fi deschise, însă propunem turiștilor un alt mod de a se destinde. Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche și nici să fim acuzați că îngrădim opțiunile oamenilor de a-și petrece timpul liber. Dar, trăim o amenințare reală, iar agenții economici au înteles și au fost extrem de receptivi. Este un exercițiu de responsabilitate civică, de solidaritate.

Scopul tuturor este acela de a menține Vama Veche drept destinație sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Mai multe baruri din Vama Veche au postat anunţuri pe paginile lor de Facebook, pentru a-i anunța pe turiști că volumul din difuzoare va fi redus.

Adio îmbrățișări la Vama Veche și 2 Mai. Un primar a pus piciorul în prag
Primăria comunei Limanu a început, la inceputul lunii iulie, o campanie adresată turiștilor și agenților economici din Vama Veche și 2 Mai, numită „No more free hugs”, pentru responsabilizarea acestora în contextul creșterii semnificative a îmbolnăvirilor de COVID 19 în România.

Menține Vama Veche și 2 Mai „safe” toată vara lui 2020! Respectă regulile!” Este îndemnul primăriei Limanu, de care aparțin cele două destinații turistice, atât de aglomerate vară de vară. În contextul pandemiei, obiceiurile originale din Vamă, precum „liber la îmbrățișări„ sau „un sărut pentru 1 leu”, par să devină amintire, tocmai din teama de „transmitere comunitară”, pomenită în mod repetat de autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri