Caută
Close this search box.

O fetiţă de 12 ani, bolnavă de COVID, a vrut să se interneze pentru a-şi proteja mama care are cancer

„Mama, vreau la spital!”, a insistat o fetiţă de 12 ani din Oradea, după ce a fost testată pozitiv la COVID-19. Totul, pentru a o proteja pe mama ei, bolnavă de cancer.

O lecţie impresionantă de viaţă pentru politicieni, pentru negaţionişti, pentru toţi adulţii care ignoră regulile în vreme de pandemie de coronavirus.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea nici un semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul”, explică mama fetiţei, potrivit ebihoreanul.ro.

Cum legătura între ele este specială, iniţial n-a fost de acord cu internarea.

„În 12 ani nu ne-am despărţit niciodată. Ariana s-a născut fără tată, soţul meu a murit într-un accident rutier când eram însărcinată în luna a treia. La 3 ani a fost suspectată de leucemie, am stat internată cu ea, şi aici, şi în Cluj, unde din fericire s-a concluzionat că avea doar intoleranţă la lactoză. De când s-a născut, vreme de 12 ani, i-am dat toată dragostea, la fel şi ea mie”.

„Aventura Covid” a început cu o întâmplare cu nimic ieşită din comun, dar care a impus atât testarea ei, cât şi a mamei sale.

„La mijlocul lunii iulie ne-am întâlnit pe o terasă, în oraş, cu nişte prieteni din Cluj, cu care am petrecut cam două ore. Fetiţa lor, cu care Ariana s-a jucat, a fost descoperită cu coronavirus după o zi. Prin Direcţia de Sănătate Publică ni s-a cerut testarea amândurora, şi a mea, şi a Arianei. (…)

Ne-a sunat doamna dr. Mariana Ferician, de la DSP. Ne-a spus că, fiind asimptomatică, fetiţa poate rămâne în izolare la domiciliu, la fel şi eu, dar că poate fi şi internată la Infecţioase, iar alegerea este a mea. M-am panicat, n-am mai putut dormi toată noaptea. Ariana s-a îngrijorat şi ea, având în vedere problemele mele de sănătate…”, a povestit BIHOREANULUI mama fetei.

După ce şi al doilea test a ieşit pozitiv, fetiţa a hotărât, în pofida împotrivirii mamei ei, să se interneze la boli infecţioase, ca să nu-şi îmbolnăvească fiinţa cea mai dragă.

Şi-a făcut singură bagajul

„Nu vreau să dau virusul la mama” (…) „Am ieşit în curte plângând. Până să vină ambulanţa au trecut 10 minute, când a ajuns eram epuizată. A ieşit şi o vecină să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că vor avea grijă maximă de Ariana”.

Din acea dimineaţă de sâmbătă, 18 iulie, mama nu şi-a mai văzut fetiţa, dar vorbesc zilnic la telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri