Caută
Close this search box.

O instanţă din Italia discută azi dacă Alina Bica rămâne în arest, până la extrădare

alina bica

Judecătorii italieni vor lua o decizie, luni, cu privire la menținerea în arest sau eliberarea Alinei Bica până la extrădarea în România, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Tot atunci, Alina Bica va fi audiată în fața instanței și va spune punctul său de vedere cu privire la aducerea în țară pentru executarea condamnării la 4 ani de închisoare. Instanța din Peninsulă are la dispoziție 48 de ore pentru a discuta sub ce măsură așteaptă fosta șefă a DIICOT procesul privind extrădarea în România, termen care se scurge luni.

Judecătorii italieni pot să îi prelungească arestul, să o elibereze pe cauțiune sau să o consemneze la domiciliu. au explicat sursele menționate anterior. Un proces similar va avea loc, luni, și în cazul lui Ioan Bene, prins, de asemenea, în aceeași zonă a Italiei ca Alina Bica.

Este greu de estimat cât vor dura procedurile propriu-zise de extrădare din Italia. De exemplu, în cazul unui alt fugar celebru, care s-a predat la începutul anului, tot în Italia, nici până acum nu s-a luat o decizie. Conform normelor Uniunii Europene, Bica și Bene au dreptul la un proces acolo pentru a se stabili decizia cu privire la solicitarea autorităților române de extrădare. Această solicitare trebuie să fie transmisă formal prin intermediul Ministerului Justiției.

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, și Ioan Bene, de asemenea condamnat în România și urmărit internațional, au fost prinș vineri de polițiștii din Italia, ei urmând să fie aduși în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri