Caută
Close this search box.

O problemă care dă fiori. Femeile DISPĂRUTE în pandemie!

O problemă despre care nu s-a mai discutat până acum a ajuns să șocheze. Este vorba de pandemia de coronavirus și dispariția unor femei!

Astfel, sute de femei au dispărut de la începutul pandemiei de coronavirus. Vorbim de aproximativ o mie de persoane de sex feminin, din care 70 % sunt minore.

Conform autorităților de la Lima, capitala statului sudamerican Peru, posibilitatea ca acestea să fie decedate este una foarte mare, într-o țară care avea DEJA o mulțime de „bube” și înaintea exploziei COVID-19.

Vă reamintim că Peru, o ţară cu 33 de milioane de locuitori, se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte violenţa domestică.

De asemenea, traficul de persoane şi prostituţia sunt întrebări cărora autoritățile nu le găsesc răspuns. Mai mult de atât, carantina impusă de pandemia de coronavirus a adâncit conflictele.

Situaţia a fost agravată și de pierderea joburilor şi criza sanitară. „În timpul carantinei, în 3 luni şi jumătate, 915 femei au fost date dispărute în Peru şi sunt probabil decedate”, a spus Eliana Revollar, activistă pentru drepturile femeilor.

De remarcat că înainte de apariția coronaviruslui, în Peru, 5 femei erau raportate ca fiind dispărute în fiecare zi. Acum numărul lor a crescut la 8.

Activiştii spun că incidentele au loc şi din cauza lipsei unui registru al persoanelor dispărute, care îngreunează munca autorităţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri