Caută
Close this search box.

O ţară importantă îşi închide graniţele pentru români

danemarca

Încă o ţară importantă îşi închide graniţele pentru România. Potrivit informațiilor comunicate de autorități, cetățenii care vin din România vor putea continua să călătorească doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competente.

Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc), autoritățile daneze pot refuza intrarea.

Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România, potrivit TVR.

Tot de la 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetățenilor care vin din România.

Cu privire la tranzit, autoritățile daneze au precizat că acesta va fi permis în anumite condiții. Astfel, în cazul deplasării în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei. În cazul deplasării într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri