Caută
Close this search box.

Olguţa Vasilescu este trup şi suflet de partea deciziei DIICOT, în Dosarul 10 august

olguţa vasilescu

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu salută cu satisfacţie decizia procurorilor DIICOT, de a clasa Dosarul 10 August. „Nu poţi da foc copacilor şi mobilierului urban, să furi arme şi să baţi jandarmi până îi bagi în spital şi apoi să urli că ai fost abuzat”, susţine Vasilescu.

„Corect! Dar câtă propagandă… Câtă manipulare a fost până acum… Ca să se constate de procurori ceea ce era elementar pentru oricine avea un dram de bun simţ. Nu poţi da foc copacilor şi mobilierului urban, să furi arme şi să baţi jandarmi până îi bagi în spital şi apoi să urli că ai fost abuzat…”, a scris Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Olguta Vasilescu a solicitat, chiar în ziua de 10 august 2018, având funcţia de ministru al Muncii, intervenţia jandarmilor împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei, susţinând că mitingul se desfăşoară ilegal. Intervenţia ei a avut loc la Antena 3 la orele prânzului. Câteva ore mai târziu, jandarmii au reprimat foarte violent manifestaţia, la care se aflau şi femei, bătrâni şi copii.

770 de romani care au fost gazaţi şi bătuţi în acea zi au depus plângeri penale.

Decizia DIICOT a stârnit o amplă revolta pe reţelele de socializare.

„Pe 10 august 2018 ne-am bătut singuri în Piaţa Victorie. Tot singuri ne-am dat cu gaze lacrimogene în faţă. Tot singuri ne-am alergat prin piaţă şi am simulat că nu puteam respira şi că ne-am luat bastoane pe spinare. Asta ne spune astăzi DIICOT prin decizia de clasare a părţii din Dosarul ’10 august’ care viza abuzurile jandarmeriei dirijate politic la adresa protestatarilor. Asta este rezultatului unui stat inert, controlat până în măduva lui, făcut preş în faţa unor grupuri de interese care controlează tot ce înseamnă factor de decizie”, constată jurnalista Emilia Şercan.

„Este absolut revoltător că DIICOT a ajuns la concluzia că şefii Jandarmeriei şi politicienii precum Liviu Dragnea sau Carmen Dan nu au ordonat reprimarea manifestanţilor de la 10 August şi au clasat dosarul! Ruşine!!!”, a scris Alex Costache, jurnalist TVR specializat pe justiţie.

„DIICOT a clasat dosarul 10 august 2018. Cazan, Sindile, Cucoş ne-au rupt oasele legal.. Comunicatul DIICOT ne face marea concesie să spună că n-a fost lovitura de stat, dar în rest preia 100% tezele jandarmeriei: s-a acţionat ‘gradual’, justificat, erau 1.000 de oameni violenţi şi tot aşa.

La Parchetul Militar se disjung câteva fapte de violenţă ale unor jandarmi. Nimic despre decidenţii politici care au coordonat represiunea. O ruşine”, a scris şi jurnalistul Mircea Marian.

Vlad Voiculescu atrage atenţia că şefa DIICOT, Georgiana Hossu, are relaţii apropiate cu „măcelarul în alb”.

„Şefa DIICOT şi în acelaşi timp procuror în acest dosar, doamna Georgiana Hossu, este prietenă de familie a colonelului Răzvan Paraschiv, ‘dirijorul’ în alb de la 10 august. Informaţia este publică, încă înainte de numirea dânsei”, precizează Voiculescu.

Madalin Hodor, istoric, a publicat o imagine cu Ile Gazea, bătrânul care a murit după ce a fost gazat în Piaţa Victoriei.

„DIICOT ne ia drept prosti! Am fost victimele abuzurilor jandarmeriei şi a grupului mafiot din PSD de pe lângă Dragnea! Politicienii au ordonat cu bună ştiinţă gazarea populaţiei din Piaţa Victoriei! Jandarmii au primit ordine de la decidenţi de a gaza cetăţenii paşnici, inclusiv bătrâni, femei şi copii! Procurorii DIICOT nu vor ca responsabilii agresiunilor împotriva cetăţenilor să plătească!”, a scris şi senatorul USR Vlad Alexandrescu, a cărui faţă a fost gazata şi luată cu ambulanţa din Piaţa Victoriei.

DIICOT a anunţat, oficial, miercuri că procurorii au clasat parţial Dosarul 10 August, fiind respinse acuzaţiile la adresa celor care au comandat represiunea din Piaţa Victoriei: Sebastian Cucoş, Laurenţiu Cazan, Mihai Chirica şi Ionuţ Şindile.

O parte din dosar a fost declinat către Parchetul Militar, urmând să fie anchetate doar agresiunile comise de unii jandarmi simpli în Piaţa Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri