Caută
Close this search box.

Pacient mort de COVID, după ce a refuzat Remdesivir. A acuzat medicii că fac experimente pe el

corornavirus

Un pacient din Timișoara, care a refuzat tratamentul pentru COVID-19, a murit sâmbătă la terapie intensivă.

Bărbatul, în vârstă de 50 ani, a ajuns în urmă cu o săptămână la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” cu o formă medie a bolii. Le-a spus medicilor că nu vrea să i se administreze Remdesivir, pe motiv că nu dorește să fie „cobai pentru experimente”.

Starea bărbatului s-a agravat și a ajuns la terapie intensivă, unde a murit.

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, Cristian Oancea, a declarat la Digi24 că a fost pentru prima dată când un pacient a refuzat tratamentul cu Remdesivir, în pofida faptului că i s-au explicat beneficiile. Bărbatul a insistat că „nu vrea să se facă experimente pe el”.

„Pacientul a venit, s-a internat, iar starea lui s-a deteriorat până a ajuns în secția de terapie intensivă. În momentul în catre am vrut să-l punem sub tratament cu Remdesivir, deși colegii mei din Terapie intensivă au insistat cu informații medicale, ca să-l ajute să înțeleagă procesul terapeutic, pacientul a refuzat de mai multe ori, vehement, chiar acuzând personalul din Terapie intensivă că fac experimente pe el.

În fața acestei atitudini, am rămas doar simpli spectatori și starea pacientului s-a înrăutățit de la zi la zi până când astăzi a survenit decesul”, a povestit managerul spitalului, la Digi24.

Pacientul putea fi salvat, dacă medicamentul i se administra la timp, a mai spus medicul. „Noi nu avem instrumente și nu putem obliga un pacient să ia un tratament”, a precizat managerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri