Caută
Close this search box.

Patronatele privesc circumspect capacitatea administrativă de implementare a măsurilor Cabinetului Orban

Confederața Patronală Concordia (CPC) salută planul național de investiții și de relansare economică, anunțat de guvernul Orban și spune că se impunea un astfel de răspuns al autorităților la șocul fără precedent suferit de economie, dar, se îndoiește de capacitatea României și a administrației publice de a duce la îndeplinire generosul plan.

Documentul, spun oamenii de afaceri, prezintă pe larg o nouă viziune de creștere și de schimbare a paradigmei economice, în care se regăsesc multe din propunerile patronatelor făcute la întâlnirile cu guvernul Orban, dar nu atinge mai deloc problema reformei administrației publice, care, din multe puncte de vedere, nu mai corespunde nevoilor societății și economiei private.

Oamenii de afaceri salută în special programele guvernamentale care sprijină piața muncii și pe cele de flexibilizare și digitalizare a relațiilor de muncă, inclusiv prin introducerea unor scheme de muncă cu program redus, politici pe care patronatele spun că își doresc să le vadă implementate cât mai repede.

De asemenea, salută schemele de creditare și garantare pentru IMM-uri și companii mari, menită să ajute la recapitalizarea lor după ce au fost puternic afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri