Caută
Close this search box.

Pericol! Temperatura la nivelul corpului atinge un nivel extrem

Temperaturile exterioare au depășit 39 Grade Celsius, la umbră, în mare parte a țării. La prima vedere, nimic neobișnuit, numai că, la nivel corpului, s-au atins 50 de grade Celsius!

România s-a topit azi, temperaturile depășind 39 Grade Celsius în mare parte a țării. Temperaturile au fost extrem de mari în fiecare parte din țară . Oamenii nu au putut să stea fără să se protejeze de căldura ucigătoare a razelor soarelui.

Cod galben de caniculă până pe data de 1 august

Acest lucru s-a întâmplat pe nisipul fierbinte de la mare sau pe afaltul încins din oraşe. Ei au fost nevoiți să poarte ochelari de soare şi pălării, au bătut multe lichide. Cel mai greu a fost în zonele aglomerate, unde masca de protecție care trebuia purtată pe față, în jurul nasului și gurii, a făcut caniculă şi mai insuportabilă.România se află de câteva zile sub un val de aer tropical, însă acest lucru nu îi oprește pe români să plece în cel mai fierbinte loc din țară, și anume litoralul românesc.

Până pe data de 1 august România se află sub cod galben de caniculă, medicii recomandă să nu ne expunem la soare la orele prânzului, lucru dificil de realizat de turiștii care au venit special să se bronzeze. Pentru a nu se deshidrata, oamenii beau multe lichide.

”Şi cu masca, ne sufocăm!”

Soarele încălzeşte atmosfera şi în marile oraşe, Bucureștiul fiind la orele prânzului un cuptor. Temperatura resimţită de corpul omenesc depăşeşte şi 50 de grade.

”La Galaţi, termometrul urcă la peste 40 de grade la umbră. Nu mai rezistăm. E foarte cald. Sunt 45 de grade afară. Şi cu masca, ne sufocăm!”, spune o vânzătoare dintr-o piaţă din Galaţi.
Oamenii încearcă să se răcorească cu apă de la fântânile arteziene iar cei care au probleme cu sănătatea din cauza căldurii sună la 112, numărul apelurilor la ambulanţă crescând cu 15%.

Trei persoane care aveau vârstă de peste 50 de ani au căzut pe stradă iar pandemia de coronavirus face dificilă misiunile medicilor.

Valul de căldură a lovit şi în Dolj, unde oamenii sunt sufocați nu doar de căldură ci și de masca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri