Caută
Close this search box.

Persoanele de la ferma din Bavaria, unde erau infectați și români, au ieșit din carantină

Un număr de 85 de persoane, de la ferma din Bavaria, unde erau mai mulți angajați infectați cu noul coronavirus, între care și români, au ieșit din carantină, informează, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România.

„În continuarea informațiilor transmise în data de 17 iunie, cu privire la diagnosticarea cu COVID-19 a unor cetățeni români, lucrători sezonieri în cadrul unei ferme din Bavaria, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cele 85 de persoane au finalizat perioada de carantină”, a transmis MAE, sâmbătă.

Potrivit datelor obținute de reprezentanții Consulatului General al României la Munchen de la reprezentantul fimei angajatoare, cetățenii români nu au avut simptome pe toată perioada carantinei.

De asemenea, reprezentantul angajatorului a menționat că majoritatea cetățenilor români au fost repatriați.

MAE precizează că la nivelul oficiului consular nu a fost recepționată nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățenilor români supuși măsurii carantinei de la această fermă.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Munchen, menține cazul în atenție, fiind pregătit să acorde asistența consulară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, mai spun reprezentanții MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri