Caută
Close this search box.

Presupus spion egiptean depistat la serviciul de presă al Angelei Merkel

merkel

Poliţia germană a deschis o anchetă cu privire la un presupus spion egiptean care lucrează pentru serviciul de presă al cancelarului german Angela Merkel.

Bărbatul este suspectat că ”a lucrat ani întregi pentru un serviciu de informaţii egiptean”, a subliniat într-un raport serviciul de informaţii interne german, precizând că ancheta deschisă în decembrie 2019 continuă şi în prezent.

Acesta nu a dat informaţii cu privire la identitatea suspectului sau unde se află în ultimele luni, vorbind doar despre ‘măsurile’ luate de poliţie împotriva sa.

Potrivit cotidianului german Bild, bărbatul este funcţionar public ‘de grad intermediar’, fiind ierarhic la un nivel mai înalt decât începătorii, dar nu are funcţie de răspundere în domeniu.

El a lucrat în special pentru serviciul de vizite al centrului de presă federal german, Bundespresseamt, un serviciu responsabil în special de comunicarea cu privire la activităţile cancelariei. Prin urmare, acest caz este foarte jenant pentru Angela Merkel, notează AFP.

Presupusul spion era în special responsabil de primirea vizitatorilor. Potrivit Bild, el ar fi putut, în special, să monitorizeze pe această cale jurnalişti egipteni.

Conform raportului Serviciului de informaţii interne german, atât serviciul egiptean de spionaj extern (GIS), cât şi serviciul său de informaţii interne (NSS) sunt active în Germania.

Obiectivul lor este, în special, colectarea de informaţii despre opozanţii regimului egiptean al preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi care locuiesc în ţară. Şi în special despre simpatizanţii confreriei Frăţiei Musulmanilor, interzisă din 2013 în Egipt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri