Nu se bucură nimeni de asta. Din păcate, avem și primul oraș din România care intră, iată, în carantină. Și e cu totul neașteptat. E vorba de Făget. Se întâmplă lucrul acesta după ce chiar autoritățile din județul Timișoara au cerut Comitetului Național pentru Situații de Urgență declararea situației.

De precizat că în Făget au fost înregistrate nu mai puțin de 47 de cazuri de coronavirus. Dacă decizia se aprobă, Făget devine primul oraș din țară, carantinat în stare de alertă.

Din cele 47 de cazuri depistate de COVID-19, 8 dintre ele sunt cadre medicale de la spitalul din Făget, cadre care s-au infectat după ce au intrat în contact cu un purtător al virusului.

Propunerea de instituire a carantinei a fost votată în Comitetul local pentru situații de urgență și a fost trimisă Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Aici au fost înregistrate 15 cazuri noi între 8 și 20 iulie. De asemenea, carantinați sunt și locuitorii din Cartojani, comuna Roata de Jos, județul Giurgiu.

Aici au fost înregistrate 32 de cazuri de COVID-19 la o populație de 3.600 de locuitori. „La noi au apărut câteva zeci de cazuri. Cei suspecți de Covid-19 au venit la spital, cei care au avut simptome, chiar dacă nu e spital de tip Covid, să li se facă testul.

Vă readucem aminte că în prezent, în România, mai există alte două localități în carantină. Este vorba de comuna Gornet din județul Prahova.

245 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here